Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.7.hét
2021. február 07. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.7.hét

Bár tegnap elmaradt a Blog TV, de azért a Heti TOP5 régi játék rovat nem maradhat ki a vasárnapotokból. Ebben a rovatban a hazai aukciós oldalak kínálatát böngészem át érdekes és különleges régi játékok után kutatva.
Szerintem ezen a héten is sikerült öt érdekességet találnom, így azt javaslom tartsatok velem ezúttal is!

regi-lemezjatek-geppuska-geppisztoly-dobtaras-mukodik-b53b_1_big.jpg

Lemez géppisztoly - Egy igazán érdekes régi játékot ajánlok ezúttal azok figyelmébe, akik kedvelik a régi játékfegyvereket. Ez a fegyver maga lehetett a csoda akkoriban, hiszen hangot adott ki, tűzköves szerkezetének köszönhetően fényt ad ki magából és még a két cső is mozog felváltva.
A géppisztoly kiváló állapotban maradt meg, így érdemes lehet lecsapnotok rá. Az ára fix, így 8590 Ft-ért akár azonnal a tietek is lehet.

highway-patrol-lemezauto-c53b_2_big.jpg

MF-226 kínai lendkerekes autó - Egy kicsit viharvert, egy kicsit kopott, itt-ott alkatrészek is hiányoznak róla, de az MF-226-os kínai lendkerekes kisautó még ebben az állapotában is tagadhatatlanul jól néz ki.
A kocsit több színben is gyártották, így sárgában és kékben is megvásárolható volt a Highway Patrol jármű, de igazából ez a színösszeállítás áll a járműnek a legjobban.
A kocsiért akár Ti is harcba szállhattok, ugyanis az aukció 1 Ft-ról indul és jelenleg ott is áll. Egy kis törődéssel akár még pofás kis játék is lehet ebből a sokat játszott kínai lendkerekesből.

regi-trafikos-orvosos-jatek-253b_1_big.jpg

Orvosos játék - Gyerekként egészen biztosan Ti is találkoztatok különböző orvosos játékokkal. Ezekkel általában a lányok játszottak szívesen és mi fiúk elszenvedői voltunk a lányok játékának.
Ez a játék számtalan változatban volt megvásárolható, a beltartalom azonban majdnem minden játék esetében azonos volt. Most egy nagyon szép állapotban megmaradt készlethez juthattok hozzá akár Ti is.
A játék induló ára 2500 Ft.

lendkerekes-retro-trafikarus-kisautok-953b_1_big.jpg

Régi trafikos kisautók - A két kisautó egy letűnt kort idéz vissza. A Tyrrell Six Wheeler egy Formula 1-es autó volt, amire még mind a mai napig nagyon sokan emlékeznek, míg a Mercedes C-111 egy igazán vonzó prototípus volt a csillagos márkától.
A játékgyártók persze mind a két autót igyekeztek elhozni a gyerekeknek. Voltak profibb és kevésbé profibb próbálkozások is, amelyek a kidolgozásukon kívül árukban is különböztek egymástól.
A két műanyag játékautó akkoriban nem került túlságosan sokba és a trafikokban lehetett őket megvásárolni. Most az eladó 1990 Ft-ot szeretne kapni érte darabonként.
Ha érdekesnek találjátok a játékokat, akkor kattintsatok a linkre!

uttoro-lovesz-jatek-tarsasjatek-063b_1_big.jpg

Úttörő Lövész társasjáték - Az ajánló rovat végére még egy hazai társasjátékot ajánlok a figyelmetekbe. Az Úttörő Lövész társasjáték akár tízen is játszhattak egyszere, ami remek szórakozást nyújtott.
A játék az akkoriban szokásos dobókockás játék volt, ahol különböző kérdésekre kellett válaszolni egyes mezőkre lépve.
A játékot azt MHSZ adta ki egykoron és túlsok használható darab nem forog belőle az eladó játékok között. Ezért is érdekes ez a gyönyörű darab, amihez 4500 Ft-os áron juthattok hozzá.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6916419346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása