Képes dominó
2020. december 17. írta: ToyaHSW

Képes dominó

kd_7.JPG

A mai napon ismét egy régi játékot mutatok be nektek, ami leginkább a kicsiknek készült. Míg a nagyobb gyerekeknek ott volt a számokkal ellátott dominó játék, addig a kicsiknek általában képekkel díszített dominókat készítettek a gyártók.
Ezúttal egy ilyen játékot mutatok be nektek.

Sajnos a dobozon nincs semmi jelölés, így a gyártójára nem derülhet fény. A dominó játékokat szerintem mindenki ismeri és játszotta vagy játssza mind a mai napig.
A lényeg, hogy az egyes dominókat úgy kell egymás után rakni, hogy az azokon található számok vagy más jelölések megegyezzenek. 
Ahogy említettem már a nagyobbaknak készült dominókon számokat lehetett találni 1-től 9-ig voltak pöttyözve az egyes lapocskák egyes oldalai.
A gyerekeknek készült dominón viszont ebben az esetben különböző mesefigurák kaptak helyet. A dominó lapocskák is kicsit eltérnek a megszokottaktól. Általában az egyes lapok tömörek voltak, a gyerekeknek készült változatban viszont üregesek voltak az egyes darabok.
A dominók amúgy műanyagból készültek és egyszerű matricázást kaptak, amelyeken a mesefigurák voltak láthatóak.

Nagyon egyszerű volt ez a megoldás, ami a játék árában is vissza köszönt, hiszen nem volt egy túlságosan drágán megvásárolható játék.
Persze az apróságoknak nem is volt szükségük ettől komolyabb dominóra, így bőven betöltötte a célját ez a rendkívül egyszerű kis játék.

Ahogy az utóbbi időben már megszokhattátok ez a játék sem az enyém, így csak bemutatni tudtam nektek. Ha volt ilyen a gyerekkorotokban nektek is vagy esetleg emlékeztek a játékra, akkor szívesen veszem az élményeiteket és emlékeiteket kommentben.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1716348816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása