Retro Design Center Szentendre
2020. december 09. írta: ToyaHSW

Retro Design Center Szentendre

21333.jpg

Még nyáron tettünk a családommal egy kirándulást Szentendrére. Mivel ajánlották, így úgy határoztunk mindenképpen megnézzük a Retro Design Centert, ami egy kis időutazást nyújt a nosztalgiázásra fogékony embereknek.
Már akkor megakartam írni ezt a bejegyzést, de valahogy elfeledkeztem róla.
Bár most nem ideális a helyzet, azért tavasszal vagy nyáron azt ajánlom látogassatok el ebbe a csodálatos városba Ti is és ha már ott vagytok akkor ne hagyjátok ki ezt a kis kiállítást, ahol számtalan érdekes dologgal találkozhattok.

Mit is nyújt a Retro Design Center és kinek az érdeklődésére tarthat számot.
Nyugodt szívvel ajánlom azoknak, akik a 70-es, 80-as években voltak fiatalok, valamint azoknak is akik a mai fiataloknak szeretnék megmutatni milyen világ is volt akkoriban Magyarországon.
De mi mindent is láthattok ezen a helyen.
Igazából egy egyszerű családi házban található a kiállítás, ami azonban ebben az esetben igazi telitalálat.
A jegy megvásárlása után érdemes a lakásban kezdeni és nem hagyni, hogy elcsábítson az udvar az ott található tárgyakkal.
A lakás különböző helyiségei más-más tematika szerint épülnek fel. Belépve rögtön a játékok világába kerülhetünk, ahol számtalan klasszikus játékkal találkozhattok.
Innen két szoba is nyílik. Az egyikben különböző elektronikai dolgok kaptak helyet, míg a másik szoba lényegében egy korhű berendezéssel ellátott korrajz lemezekkel, TV-ben futó reklámokkal, poharakkal és más tárgyakkal, a konyhában természetesen konyhai berendezésekkel és használati tárgyakkal lehet találkozni, míg a spájzban különböző régi klasszikus üvegek, tisztítószerek és más érdekességeket láthattok.
A lakásból érdemes a pincébe folytatni a túrát, ahol különböző motorok és kerékpárok várnak majd benneteket.
Innen az út az udvarra vezet, ahol azok érezhetik majd jól magukat akik ismerik a szocialista autókat. Számtalan járművet lehet látni az udvaron, amelyek egy részébe be is lehet ülni. De van itt régi üzemanyagtöltő állomás, trafik, Skif utánfutó csomó klassz dologgal feltöltve, sőt még egy busz is, amire felszállva szintén sok érdekes dolgot láthattok majd.

Nagyon nehéz összefoglalni néhány szóba a Retro Design Center érdekes részeit. Arra bíztatlak benneteket hogy látogassatok el Szentendrére és nézzétek meg Ti is ezt a csodálatos helyet!
Ízelítőnek azért néhány fényképet készítettem, ami remélem meghozza a kedveteket egy látogatáshoz.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr216324944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása