Régi játékokkal is van munka 6. - 7.rész
2020. november 20. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 6. - 7.rész

sever_50.JPG

Aki követik az oldalt napi rendszerességgel, azok tudják hogy időről-időre igyekszem egy játék felújításán végigvezetni benneteket.
Ezzel az a célom, hogy bemutassam nektek, hogy otthoni eszközök segítségével sem lehetetlen a játékok vállalható állapotra hozása és kedvet kapjatok Ti is egy-egy egyszerűbb felújításba.
Az elmúlt időszakban volt már ebben a rovatban bolygókerekes játék, kisautó és távirányítós autó is. Ezúttal a szovjet Szever hernyótalpas expedíciós jármű felújítását követhetitek nyomon az oldalon.

Az első részben a hibákat mértem fel, a második részben a hiányzó hűtőrács került pótlásra, a harmadik részben a törött műanyag alkatrészekre és az egyik oldali meghajtott fogaskerékre fordítottam figyelmet, a negyedik részben a távirányítót igyekeztem elfogadható és működőképes állapotba hozni, míg az ötödik részben a hernyótalpak hiányát igyekeztem orvosolni, míg a hatodik részben a platót takaró fém házat igyekeztem megfelelő állapotba hozni.
Ezúttal visszakerül a fülkébe az utastér és az egyetlen hiányzó elemet is pótolom majd.

Szemfüleseknek már feltűnhetett, hogy a játékról hiányzó elemtartó fedelét eddig nem pótoltam. Ennek az volt az oka,hogy nehéz volt a megfelelő alkatrész legyártása.
Alapból egy egyszerű 2 mm-es műanyag lapról van szó, azonban 3D nyomtatással csak viszonylag sok kísérlet árán sikerült működőképes és valóban tartós változatot készítenem ebből az alkatrészből.
A méreteket viszonylag egyszerű volt levennem, azonban a megfelelő rögzítésre nekem kellett kitalálnom valamit. Az elemtartón két rögzítési pont és egy zárható szerkezet van. A rögzítési pontokra kapcsolódik az elemtartó fedele, ami az általam talált képeken két ferdén kialakított műanyag fül volt. Ezeket azonban elég nehéz volt megfelelő szögben kialakítani, ennek eredménye az lett, hogy a zárás során többször letörte a füleket a játék.
Miután meglett a megfelelő szög, akkor szembesültem vele hogy a zárat nem igazán tudom rázárni a fedélre. Ezért egy félkör formában el kellett vékonyítanom a fedelet, hogy a forgatható zár könnyen beforduljon az elemtartófedél fölé.
A sokadig nyomtatásra végre siker koronázta az erőfeszítéseimet, így sikerült kialakítanom a végleges formát, ami így néz ki:

severbatterycover.jpg

Miután ez a része összeállt a játéknak, folytathattam a sort a belső rész visszaépítésével. Az utastér egy hajlított lemezre került felfestésre amit két műanyag stiftre kellett ráilleszteni. Ez a két stift tartotta a helyén az utastér lemezét, mégpedig úgy hogy a lemez belül megfelelő feszességgel feszült rá az utastér műanyagának falára.
Az utastér lemezének takarítását követően lényegében annyi volt a dolgom, hogy ezt az alkatrészt egyszerűen megpróbáljam tökéletesen visszailleszteni a helyére.
Szerencsére ez néhány perc alatt sikerült is, így lényegében ezzel már majdnem teljesen készen is lett a játék.

A következő részben visszakerül a platótakaró lemezbodé a helyére és összerakom a játékot.

Tartsatok velem akkor is! Ha bármilyen kérdésetek vagy észrevételetek volna, akkor azt nyugodtan osszátok meg velem kommentben!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4116292278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása