BMW M Car Collection
2020. október 29. írta: ToyaHSW

BMW M Car Collection

bmwm_2.JPG

Már megszokhattátok, hogy időről-időre mutatok nektek olyan játékokat, amelyek nem igazán régiek azonban a későbbiekben esetleg érdemes lesz figyelmet szentelni rájuk.
Ilyen az oldalon egészen gyakran feltűnő Welly Old Timer sorozat és reményeim szerint a mai játék is ehhez a sorozathoz tartozik majd.

Néhány éve a feleségemnek abban a szerencsében volt része, hogy látogatást tehetett a Lipcse mellett található BMW gyárban.
Természetesen maga a gyár is lenyűgözte még őt is, azonban az ajándékboltban vásárolt egy apróságot nekem, amit azóta is nagy becsben tartok.
Ez pedig nem volt más mint a BMW M Car Collection kisautó gyűjtemény. A mai napon ezt szeretném bemutatni nektek.

A BMW M Car Collection egy kartondobozban kapott helyet, aminek persze jókora része átlátszó kemény műanyag fólia és így rögtön láthatóvá válik a doboz tartalma is.
A hátsó oldalon több nyelven is elolvasható a felirat, amelyek között a kínai, az orosz, a német, az olasz és más nyelvek is megtalálhatóak és persze a méretarányról is itt tájékozódhatunk és a BMW AG feliratot is megtalálhatjuk a dobozon.
A kisautók 1:64-es méretarányban készültek Kínában. Ez utóbbi információban semmi meglepő nincs így 2020-ban.

A dobozban található négy autó pedig a következő: BMW 1M, BMW M4, BMW M5 és a BMW M6. Minden kocsi más színben pompázik az 1M fehér, az M4 arany, az M5 kék, míg az M6 piros színt kapott.
A részletek viszonylag szépen ki lettek dolgozva a kisautókon, de sajnos az ajtók nem nyithatóak. Ennek ellenére azért valamennyire belátni a belső térbe, ami fekete műanyagból lett kialakítva.
A kocsik karosszériája fém, az alváz azonban műanyag. Sajnos a Matchbox kisautó csodálatos rugózását itt felesleges is keresni, de ezen nincs is mit csodálkozni. Ez a készlet sokkal inkább dekorációnak mint játéknak való.
Nálam is így került be a játékok közé és most kerültek ki a kisautókból elsőként a rögzítő csavarok egy fotózás erejéig.
Ezt követően mennek vissza a kartonra a kisautók és valószínűleg évekig ott pihennek majd.
Talán egyszer majd értéket képviselnek, de addig még sok-sok évnek kell majd eltelnie.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6616263250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása