Miniatűr televízió prágai diákkal
2020. október 23. írta: ToyaHSW

Miniatűr televízió prágai diákkal

kzsemilytv.jpg

A mai napon egy érdekes apróságot hoztam nektek, amit nem is tudom hogy játéknak vagy inkább szuvenírnek nevezzek. Végül én a játék kategória mellett tettem le a voksomat már csak a méretarány miatt is és mivel a gyerekek számára ez az apróság sokkal érdekesebb volt mint a felnőtteknek.
Ez a játék egy aprócska televízió, amiben a gyerekek a nézőkén keresztül diákat tudtak nézegetni.
A gyerekeknek készült mini televíziót a KZ Semily készítette, akiknek olyan játékok fűződnek a nevükhöz mint az Akvaball vagy a Magická Tabulka.

A játék méreteit tekintve nem egy túl nagy darab, hiszen alig 45 mm széles, 35 mm magas és 30 mm a mélysége.
Leginkább egy igazi szocialista televízióra hasonlít, amin szemből nézve megtalálható a képernyű, a nyomógombok, sőt még a hordozható fül is helyet kapott rajta. A képernyőnek és a fogantyúnak persze jelentősége is van, de erről majd később.
Igazából méretei alapján tökéletesen beleilleszkedett a babaházak világába, de még a Playmobil vagy az Igracek figurák mellől sem lógott ki.
A televízió színe piros, aminek köszönhetően erőteljes a hasonlóság a 70-es, 80-as évek klasszikusára a Junoszty televízióra, amiből akkoriban minden háztartásban akadt egy-egy darab.

A játéktévé hátsó oldalán egy lencsét találhattak a gyerekek, amiben bele lehetett nézni. És ez az amikor szerepet kap a képernyő és a fogantyú.
A képernyőn átszűrődő fény világította meg a képeket a játékon belül, amelyeket a hordozó fogantyú lenyomásával lehetett léptetni.
Ebben a változatban összesen kilenc képet lehetett megnézni, amelyeken Prága híres épületei láthatóak megrajzolva. A rajzok szépen és erről igyekeztem nektek megfelelő fényképet is készíteni.
Az aprócska műanyag játék természetesen tökéletes állapotban maradt meg, amit majd ha úgy alakul akkor Ti is kitudtok próbálni.

Amíg azonban erre nincs lehetőség igyekeztem megfelelő képeket készíteni a játékról és a benne található rajzolt képekről is. 

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5616255576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása