Tic-tac-toe játék
2020. szeptember 10. írta: ToyaHSW

Tic-tac-toe játék

tictactoe_1.JPG

Ezúttal egy utazás során kiválóan használható logikai játékot szeretnék bemutatni nektek, amit Kínában gyártottak. A Tic-Tac-Toe játék itthon is ismert stratégiai játék.
A játékot már az ókori Egyiptom területén is játszották és népszerű játéknak számít mind a mai napig.

Egy viszonylag egyszerű játékról van szó, ahol két játékos mérheti össze a tudását a 3x3 kockás játéktéren. A két játékos felváltva helyezi el bábúit a játéktéren, ahol végül az kerül ki győztesen aki előbb tud három figurát elhelyezni vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan.
Ismerős ez a játék szerintem mindenkinek, hiszen nagyon sokban hasonlít az amőbához, amit kockás papíron játszottunk az iskolában.

A ma bemutatásra kerülő játékot Kínában gyártották és a kialakítása rendkívül kompakt és leginkább utazás során lehetett nagyon jól használni. A kialakításánál figyeltek arra, hogy a figuráknak ne legyen lehetőségük az elmozdulásra, valamint a bábuk szétszóródása ellen a játék egy fedéllel ellátott dobozban kapott helyet.

A játéktér négy sarkában egy-egy körben a játék neve kapott helyet TIC-TAC-TOE-GAME.
A játék egy véletlennek köszönhetően került hozzám. Ráadásul rögtön nem is egy darabot sodort elém az élet, hanem egy egész kis csomagot a Tic-Tac-Toe játékból :)
Természetesen hiánytalan és bontatlan állapotú darabok is vannak nálam az eredeti leírásukkal.

Különösebb értéket nem képvisel a játék, de úgy gondoltam érdemes megmutatni nektek ezt a régi klasszikus darabot is, ami mellett egy másik hasonló játék is landolt nálam (de erről majd egy másik bejegyzésben...).
Amíg nem tudom nektek megmutatni ezt a régi stratégia játékot személyesen, addig maradnak a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1016196970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása