Brick Game 8 in 1
2020. augusztus 25. írta: ToyaHSW

Brick Game 8 in 1

bg_1.JPG

Most egy olyan játékot szeretnék bemutatni nektek, ami mind a mai napig megvásárolható kicsit komolyabb formában, azonban mégis a 1990-es évek első felében volt igazán népszerű, amit első sorban az olcsó árának és a mindenki számára ismerős játékmenetének köszönhetett.
Ez a játék nem lesz más mint a Kínában gyártott Brick Game, amivel általában a hazai piacokon lehetett találkozni.

A Brick Game játékokat a kínai játékipar a Tetris sikerét meglovagolva fejlesztette ki és kezdte el árusítani. Ahogy említettem az LCD játékok nagyon olcsók voltak, így szinte borítékolható volt az azonnali siker.
Az alapötletet az Aleksej Pazitnov által kitalált játék adta, amit persze kellően felturbózva igyekeztek eljuttatni a játékosokhoz a Brick Game alkotói.
Ez annyit jelentett, hogy az alapjátéknak számító Tetris mellett más játékok is várták a játékosokat, de erről majd kicsit később. Elsőnek a magát a játékot érdemes bemutatni azoknak, akik még nem találkoztak ezzel a klasszikus darabbal.

A játékot a kijelző uralja, ami 10x20 kocka felbontásra képes. Ez pontosan megegyezik az eredeti Tetris játék felbontásával.
A kijelző alatt találhatóak a kezelőgombok, amelyek között megtalálható a KI/BE kapcsoló, a lenémítás, a játék indítására és szüneteltetésére szolgáló gomb, valamint az irányításhoz használható négy gomb is.
A hangszóró a játék hátlapján kapott helyet és itt található az elemtartó is, amiben két darab AA-as elemet kellett behelyezni a működtetéshez.
Érdekességként itt említem meg, hogy létezett ebből a játékból egy szovjet változat is, amibe három darab AA-s elemet kellett betenni.

És akkor néhány szó a játékokról. Mivel ahogy a címben is szerepel ez egy 8 in 1 játékgép, ami annyit jelent, hogy nyolc különböző játékban próbálhatták ki magukat a játékosok.
Ezek között megtalálható volt a klasszikus Tetris több változatban is, de volt itt autóverseny, lövöldözős játék is.
A Brick Gamenek voltak olyan változatai is, amiben a klasszikus Snake, a Frogger, a Pong és más szuper játékok is helyet kaptak.
Ezek a játékok pedig akkoriban egyaránt lekötöttek felnőttet és gyereket. Ha szeretnétek felidézni a nosztalgikus emlékeket, akkor olyan 3 dollár körüli áron tudjátok jelenleg megvásárolni a kínai oldalakon a játékot számtalan színben, formában és méretben.
Persze a mai változatok még több játékot tartalmaznak, de a retro élményt pontosan ugyanúgy hozzák mint a régi változatok.

A most bemutatásra került játék családi darab, amiben sajnálatos módon benne maradtak az elemek. Ennek köszönhetően ez a játék nincs működőképes állapotban.
Ez azonban annyira nem tragédia, majd alkalomadtán egy működőképes változatot is beszerzek a hazai aukciós oldalak kínálatából válogatva.

Amíg nem tudom nektek közelről megmutatni ezt a régi játék, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8216176882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.08.26. 14:25:43

Nekünk is volt ilyen, nem pont ez és nem a színben. A józsefvárosi piacon vették szüleim. Az volt az érdekes, hogy amit bátyám kapott, abban 8 féle játék volt, köztük snake is, talán csak az első kettő játék volt tetris, a többi más, összesen pedig 8 játék volt. Ezzel szemben nekem később egy olyan volt, aminek volt vagy 50 játékja, de mind a tetris különféle változatai voltak, más féle alakokkal, más szabályokkal.

Ja, és senki sem nevezte Brick Game-nek, simán tetrisnek neveztük magát az eszközt is.

lutria 2020.08.26. 20:06:38

Tegyük hozzá hogy az "új" 3dolláros kütyük olyan sz*rok hogy hogy még a kínai minőséget is alulmúlják,az alapvetően egyszerű szerkezetet is tovább olcsósították...
süti beállítások módosítása