Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.31.hét
2020. július 27. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.31.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben ezúttal is igyekszem jó áron megvásárolható és érdekes régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is szerencsém volt, ugyanis találtam öt tényleg érdekes és különleges régi játékot amivel akár Ti is tudjátok gazdagítani a gyűjteményeteket.

Tartsatok ezúttal is velem egy kis időutazásra!

cadillac-regi-orosz-szovjet-taviranyitos-jatekauto-20fa_1_big_1.jpg

Szovjet távirányítós Cadillac - Kezdjük is a sort az egyik legszebb szovjet távirányítós autóval, amihez mintául valószínűleg egy régi Cadillac szolgált alapul.
A fémből készült távirányítós kisautó több változatban is megvásárolható volt egykoron, így létezett kurblis és elemes távirányítóval szerelt változata is. Ez utóbbi kerül most árverésre, amit mindenképpen érdemes figyelemmel kísérnetek.
A játék kiváló állapotban maradt meg és csak apróbb hiányosságai vannak, így a 39.000 Ft-os ár bár kicsit magasnak tűnik, mégis reálisnak mondható.

nagyon-szep-es-ritka-regi-retro-mozgofilm-nezoke-81fa_2_big.jpg

Tekerős filmvetítő - Élénken él emlékezetemben gyerekkorom egyik klasszikus játéka a tekerős filmvetítő. A műanyagból készült játék belsejében egy-egy pár perces film volt megtalálható, amit a kívül található tekerő segítségével tudtunk forgatni és közben az aprócska nézőkén keresztül a fény felé fordítva láthattuk az aktuális rajzfilmet.
Ezekből a játékokból is viszonylag kevés élte túl a 70-es, 80-as éveket, így nagy kincsnek számítanak. Most egy olyan darabot ajánlok a figyelmetekbe amiben még a film is megtalálható.
A játék kikiáltási ára 3500 Ft.

lemezarugyar-lemezarugyari-elektromos-hajo-dobozaval-1982-gyujtoknek-ajanlom-afea_1_big.jpg

Győr Elektromos hajó - A Lemezárugyár 1982-ben dobta piacra a Győr nevet viselő elektromos hajóját, ami akkoriban hatalmas sikernek számított.
Sajnos nagyon sok hajó tönkrement az eltelt közel 40 év alatt, aminek köszönhetően ez a játék is egy értékes régiségnek számít mára. A most eladásra kínált darab viszonylag szép állapotban, eredeti dobozzal várja új gazdáját.
A licit jelenleg 22.500 Ft-on áll.

ites-retro-skoda-liaz-drotos-tavos-auto-01fa_1_big.jpg

Liaz távirányítós teherautó - 1980 és 1991 között készült az ITES gyáraiban a Liaz S 100.05-ös teherautó, amit mind lendkerekes, mind pedig távirányítós változatban meglehetett vásárolni.
A műanyag teherautó természetesen távirányítós változatban számított nagyobb számnak, ennek ellenére itthon nem igazán volt elérhető a megfelelő mennyiségben.
Szerencsére azért néhány darabot meglehetett itthon is vásárolni, aminek manapság a gyűjtők nagyon örülnek.
A távirányítós Liaz elég ritkának számít itthon, így mindenképpen érdemes lecsapni rá ha találtok egyet. Most sikerült egy egészen jó állapotban megmaradt darabra ráakadnom, aminek csak a hűtőrácsa hiányzik.
A játékért ebben az állapotban jelenleg 9999 Ft-ot ígért a nyerted, de még van az aukcióból 18 nap hátra, szóval ha kell akkor licitáljatok Ti is.

lanctalpas-lemezjatek-afea_4_big.jpg

Lucil hókotró - Szintén az Itesnek köszönhetjük a Lucil hernyótalpas járműveket. Erről a játékról bővebben már a blogon is olvashattatok, így nem lesz ismeretlen a számotokra.
Most egy hókotró változatot kínálnak eladásra nagyon szép állapotban. Elvileg ezen a változaton nincs plató, de ha szükségesnek érzi a vevő, akkor 3D nyomtatással szívesen varázsolok rá neki egyet.
A játék ára jelenleg 6000 Ft-on áll.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3316078616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása