Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.26.hét
2020. június 21. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.26.hét

Természetesen ezen a héten sem maradtok régi játékok nélkül. A Heti TOP5 ajánló rovatban hetente igyekszem nektek jó áron megvásárolható érdekes és ritka régi játékokat ajánlani.
Ezúttal is találtam néhány érdekesebb játékot, amelyekkel érdemes lehet a gyűjteményeteket gazdagítani.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

gama-perkins-power-cruiser-25ea_1_big.jpg

Gama Perkins Power Cruiser hajó - Én gyerekként bolondultam volna az RC játékokért, de sajnos akkoriban még nem nagyon jutottunk hozzá itthon ilyesmihez.
Szerintem ez a hajó is nagyon bejött volna nekem, ami egy klasszikus Gama Tronic játék. Szerencsére nagyon szép állapotban most is hozzájuthattok ehhez a gyűjtői darabhoz. Az ár kicsit borsos, de nem egy hétköznapi játékról van szó.
Ha érdekel benneteket, akkor 14.000 Ft-os áron már vihetitek is.

antik-gyermekjatek-elemrol-mukodo-francia-hajszarito-ritkasag-f2ea_3_big.jpg

Calor hajszárító - A babák haját a lányoknak be kellett szárítani. Ez elengedhetetlen kelléke volt a babázásnak, így több gyártó is készített különböző babázáshoz szánt kiegészítőket.
A szemem most ezen a rendkívül igényesen kidolgozott elemes hajszárítón akadt meg, ami tényleg szép állapotban vészelte át az eltelt éveket.
A játék jelenleg ára 11 Ft, ami lássuk be egyáltalán nem veszélyes.

antik-tarsasjatek-asztali-foci-mozgo-football-tihanyi-szabadalom-kolozsvar-2-vh-idejebol-ritka-95ea_6_big.jpg

Mozgó football - Rendkívül ritkának és különlegesnek nevezném a most bemutatásra kerülő játékot. A Mozgó Footbal játékot a 2. világháború környékén készítették Kolozsváron.
A játék gyártásáért Tihanyi József volt a felelős. Egy klasszikus focis játék, ami számtalan különleges és korát megelőző megoldással rendelkezett.
Egy igazi ritkaság, aminek értékét az is növeli, hogy az eredeti doboz is megmaradt.
Az eladó 22.000 Ft-ot szeretne kapni ezért a kincsért.

lendkerekes-kisauto-85ea_1_big.jpg

Lendkerekes Formula autó - Egy igazán szép állapotban megmaradt lendkerekes kisautót ajánlok a figyelmetekbe most. A lendkerekes kisautó az NDK-ban készült, de valószínűleg az eredeti pilóta eltűnt és így egy kínai játék figurájával pótolták, ami még érdekesebbé teszi a játékot (Köszi Torma László!).
Szerencsére ennek egyetlen hiányossága a szélvédő, így a jóval nehezebben pótolható versenyzőt megtalálhatjátok az ülésben.
Az eladó 2500 Ft-ot szeretne kapni a régi lemezből készült játékért.

regi-magyar-diabolo-ugyessegi-jatek-dobozaban-elado-25ea_1_big.jpg

Diabolo játék - Sokan azt sem nagyon tudják, hogy mi a Diabolo, de ezért senkit nem lehet hibáztatni. A Diabolo egy elég régen kitalált zsonglőr segédeszköz, amivel egészen elképesztő dolgokat lehetett csinálni.
Természetesen a játékgyártóknak is megtetszett ez a segédeszköz, így egy jóval egyszerűbb, gyerekeknek készült változat is készült belőle.
Az itthon gyártott játék most hiánytalan állapotban, eredeti dobozában keresi új gazdáját.
Az ár ebben az esetben 1999 Ft minimum.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1715904422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása