Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.22.hét
2020. május 24. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.22.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Már hetek óta megfigyelhető, hogy különleges és ritka játékok is feltűnnek a hazai aukciós oldalakon. Az áresésre szerintem még várni kell, de azért az ajánlóba már betettem néhány ilyen különlegesnek számító régi játékot is.

Tartsatok velem ezúttal is!

lemezgyari-jatek-robotfelderito-7bda_1_big.jpg

Lemezárugyár Robotfelderítő - Ez egy olyan játék, ami bármilyen állapotban is kerül elő az eseménynek számít. A Lemezárugyár egyik legritkábban felbukkanó lendkerekes játéka, amit nagyon sokan szeretnének a gyűjteményükben tudni.
Most egy vállalható állapotú darab került elő, amire talán érdemes figyelmet fordítani. Az aukció a ritkaságnak megfelelően 50.000 Ft-ról indul és a jelenlegi gazdasági helyzetben fogalmam sincs, hogy mennyiért is sikerül majd túladni rajta.

retro-orosz-elektromos-epitojatek-buldozer-lanctalpas-stb-3dda_1_big.jpg

Szovjet elektromos építőjáték - Ha kedvelitek és gyűjtitek a távirányítós autókat vagy az építőjátékokat, akkor ez a szovjet építőkészlet érdekes lehet a számotokra.
A műanyag alkatrészekből ugyanis egy távirányítós tolólapos dózert tudtok építeni. A készletben a képek alapján minden megmaradt, így érdemes lehet elgondolkodni a vásárláson. Ehhez a különlegességhez most fix 5000 Ft-os áron juthattok hozzá.

ndk-presu-lemezarugyar-chevrolet-zsinortavos-auto-retro-modell-jo-minden-resze-ritka-3dda_1_big.jpg

PRESU távirányítós Chevrolet - Az egykori NDK játékiparának egyik kiváló terméke volt a rendkívül nagy tudással rendelkező Presu által gyártott távirányítós Chevrolet autó, amit több változatban is piacra dobtak.
Szerintem elég annyit mondanom, hogy kanyarodáskor a kocsin eredetileg jeleztek az irányjelzők, felkapcsolható volt rajta a világítás (ami elől és hátul is égett) és természetesen a duda sem hiányzott az autóból.
A most eladásra kínált darab igazán szép állapotban maradt meg és még az eredeti dobozát is megkaphatjátok vele. A licit ebben az esetben 12.500 Ft-ról indul.

piko-puch-taviranyitos-auto-regi-jatek-1ft-rol-49da_1_big.jpg

PIKO Puch G távirányítós autó - Ismét egy sokak által kedvelt régi játék, amit szívesen vásárolnak sokan. A PIKO által gyártott Puch G egy igazi klasszikus darab. Az ajtók nyithatóak rajta és a hátsó ajtón egy pótkerék is található.
Az NDK-ban készült játék nagyon szépen lett kidolgozva és az arányait nagyon jól eltalálták a német tervezők. A kocsi keresett darab általában a gyűjtők körében, ezért is ajánlom a figyelmetekbe ezt a jelenleg 5400 Ft-os áron álló darabot.

retro-lemezarugyari-flipper-4dda_2_big.jpg

Lemezárugyár Dingball - Ezt az ajánlót kell úgy kezdenem, hogy egy alapos takarítás, egy kis karbantartás és felújítás és olyan játékot lesz mint az új.
A Lemezárugyár által készített Dingball flipper korának egyik népszerű játéka volt. A szerkezet meglehetősen egyszerű, de azért érdemes rá kellő figyelmet fordítani.
Itt egészen biztosan át kell nézni az elemtartó részt és pótolni az elemtartó fedelét, de az említett takarítást sem szabad kihagyni. Ehhez néhány csavart kell csak meglazítani, így ne rémüljetek meg a feladattól.
A játék jelenleg 2199 Ft-on áll, így érdemes figyelnetek az aukciót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7015714696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása