Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.17.hét
2020. április 19. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.17.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék ajánló rovat, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe ajánlani.
Szerintem ezen a héten is sikerült ráakadnom öt érdekes játékra, így arra biztatlak benneteket hogy tartsatok ezúttal is velem!

1963-lemezarugyar-playmouth-fury-taviranyitasu-lemez-auto-91da_1_big.jpg

Távirányítós Plymouth Fury - A Lemezárugyár több változatban is elkészítette a távirányítós Plymouth Fury autót. Ezek közül volt amelyiket otthon kellett a barkácsolást kedvelő szülőknek összerakni és volt összeszerelt változat is.
Mivel a 60-as évek első felében volt ez a játék gyártásban, így mára igazán nehéz belőle szép darabokat találni. Ez sem szép, de legalább csak a két sirályszárny hiányzik hátulról (ez amúgy általában jellemző). Pótolni nem könnyű, de ebben az állapotban is ritkaság ez a kocsi.
Az ár jelenleg 18.000 Ft, amit szerintem érdemes figyelgetnetek.

louis-marx-lemez-taviranyitos-repulogep-d1da_1_big.jpg

Távirányítós repülőgép - Távirányítós repülőgépet nagyon sok gyártó készített a gyerekeknek. Az amerikai légierő gépeit is igyekeztek a gyerekeknek elhozni egykoron.
A Louis Marx cég pedig készen állt a feladatra, hiszen a lemezjátékok gyártásában hatalmas tapasztalattal rendelkeztek. Elkészült a repülőgép és szerencsére valahogy hazánkba is került belőle néhány darab valamikor.
Most igazán szép állapotban megmaradt darabon akadt meg a szemem, amiért az eladó minimum 10.000 Ft-ot szeretne kapni.

tco-tippco-tipp-co-retro-antik-jatek-irogep-lemezjatek-d1da_5_big.jpg

Lemezből készült írógép - A 60-as évek egyik népszerű játékának számított a Tip&Co által gyártott Imperial írógép, amivel még gépelni is lehetett viszonylag egyszerű módon.
Az NSZK-ban készült játék nem egy túl gyakori darab már csak a korából adódóan is. Persze ezen a darabon már látszik, hogy az évek nem múltak el nyomtalanul, de szerintem egy lemezjátékokra fogékony gyűjtő megláthatja benne a szépséget.
Az eladó ezért a játékért 3000 Ft-ot szeretne kapni.

akc-bognar-golyok-kocka-ritka-retro-logikai-b0da_1_big.jpg

Bognár féle bűvös golyó - Általában a Bognár féle Bűvös golyó játékot mindenki úgy ismeri, hogy négy golyó van egymás felett elhelyezve egy műanyag hengerben és itt kell a színeket egymás alá berendezni.
Jóval ritkábbnak számít a kocka alakú változat, ahol a feladat is nehezebb egy kicsit a nyolc golyónak köszönhetően.
Most egy ilyen játék kerül eladásra viszonylag kedvező áron. Az eladó a licitet 5592 Ft-ról indította, ha érdekelnek benneteket a régi logikai játékok akkor ez is érdekes lehet a számotokra.

kinai-retro-lemez-auto-d1da_2_big.jpg

MF-753 kínai lendkerekes autó - A héten egy bejegyzés formájában bemutattam nektek az MF-763-as autót. Abban a postban olvashattátok, hogy a 763-as egy sorozat része volt amiben még két autó volt megtalálható.
Ezek közül az egyik az MF-753-as lendkerekes sportkocsi volt, aminek igazi érdekessége a nyitható motorház és az ott található motor volt.
Most ráakadtam az egyik aukciós oldalon egy szép állapotban megmaradt darabra, ahol még a motortér sem üres. Az eladó ebben az esetben a licitet 5000 Ft-ról indította, ami egy ilyen szép állapotú régi kínai játék esetében egyáltalán nem számít magas árnak.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2815624628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása