MF-763 lendkerekes kínai kisautó
2020. április 14. írta: ToyaHSW

MF-763 lendkerekes kínai kisautó

mg763_1.JPG

Bár már az oldalon bemutattam nektek ezt a játékot, de úgy gondoltam érdemes megosztanom veletek a játék kompletté válásának történetét. Ebből tanulhattok Ti is és nagyon jó bizonyítékául szolgál annak, hogy érdemes türelmesnek és kitartónak lenni a régi játékok világában.

Talán emlékeztek még az MF-763-as lendkerekes kínai kabrióra amit már bemutattam nektek az oldalon. Az akkori bemutatóban elmondtam, hogy a kocsihoz sem kormány, sem szélvédő, sem első lámpák nem tartoztak, azonban így is elég érdekes volt hogy a gyűjteménybe kerüljön.
A gyűjteményben amúgy vannak bőven olyan játékok amelyek ilyen-olyan okból hiányosságokkal küzdenek, de ezt én természetesen velejárójának veszem a régi játékok világának, hiszen ezekkel a játékokkal játszottak, valaki szerette és sok kellemes percet szerzett neki.
Persze idővel ezeket a játékokat is igyekszem ilyen-olyan formában rendbe hozni és erről már több bejegyzést is olvashattatok.

Az MF-763-as játék kapott ideiglenes lámpákat és kormányt is 3D nyomtatással és úgy voltam vele, hogy egyszer majd szembejön velem egy hasonló játék, amiből aztán kompletté varázsolhatom ezt a kincset is.
Erre közel 2 évet kellett várnom, de most beesett egy másik darab, így a kettőből sikerült összehoznom egy egészséges példányt.

De azért pár szóban az MF-763-asról is beszélnék. Az MF-763-as egy lendkerekes játék, amit a kínai játékokat ismerő gyűjtők már a betűkből tudnak.
Az MF-763-as egy sport kabrió, amiben szokatlan módon vezető és utas is került. A játék az általános bordó színen kívül készült szürke, zöld. sőt még piros színben is.
A kocsi rendkívül szépen kidolgozott és a vonalvezetése is egészen jól sikerült. Az első részen átlátszó lámpabúrákat találhattak a gyerekek, a kocsi oldalán pedig szép díszlécek és rajzszám is található volt a kocsin. A csomagtartóra került fel a rendszámtábla helyére az MF 763-as jelzés. Az első és a hátsó lökhárító fémszínű és az összes dekorációs elem fémből készült.
Ahogy említettem a kocsi kabrió, így egy fémből készült ablakkeret és a plexiből készült szélvédő védi az utasokat.

A lendkerekes szerkezet kicsit szokatlan módon az első kereket hajtja meg. A hajtás extraként egy kereplőt is működtet, aminek köszönhetően a kocsi kattogó hangot ad ki működés közben.
Ez persze gondolom a felnőtteket akkoriban nem igazán boldogíthatta :)

Az MF-763-as egy három autóból álló sorozat egyik darabja. A sorozat első darabjának az MF-753-as számít amiben még nem voltak utasok megtalálhatóak, ezt követte az MF-763-as, majd a sorozat záródarabjának az MF-772-es számít ami felhajtott tetővel, nyitható motorházzal az ott található mozgó alkatrészekkel kápráztatta el a gyerekeket.

Remélem előbb-utóbb sikerül szert tennem majd a hiányzó darabokra is, de addig örülök a kompletté vált MF-763-asnak. És hogy mi lett a kimaradt alkatrészekből? Azt is láthatjátok a képeken majd.
A múzeumban reményeim szerint már majd ezeket a játékokat is kipróbálhatjátok majd, de amíg erre nincs lehetőség maradnak az előbb említett fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1015609976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása