Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.11.hét
2020. március 08. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.11.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 rovat, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat a gyűjtők és nosztalgiázók figyelmébe ajánlani.
Ezúttal is a hazai aukciós oldalak kínálatát böngésztem át és szerintem akadt is a horgomra néhány érdekes darab.

Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok csodálatos világába!

retro-drotos-tavos-jatekhajo-schuco-fcba_1_big.jpg

Schuco Fontainebleau távirányítós hajó - Ha valaki erre a játékra lecsap az garantáltan jó vásárt csinál. Persze nincs tökéletes állapotban a távirányítós hajó, de ilyesmire egy közel 50 éves játék esetében nem is nagyon számíthat senki.
Persze van eredeti doboz és nagy valószínűséggel komolyabb baja sincs a játéknak, így a 10.000 Ft-os árat leginkább ajándéknak mondanám.

retro-lemezarugyari-flipper-dfba_2_big.jpg

Lemezárugyár Dingball - Egy klasszikus Lemezárugyáras játékon is megakadt ezúttal a szemem, ami egészen használhatónak tűnik. Mind a hátlap, mind pedig a kitámasztók és a talpak megvannak a játékhoz, ami azért elég ritka dolognak számít.
Sajnos az elemtartó fedele erről a játékról is hiányzik, de ezt egy darab lemezzel egyszerűen tudjátok pótolni akár Ti is. Amiért érdekesnek találtam a játékot az az ára, a licit 2999 Ft-ról indul.

pv-penzverdei-vonatkeszlet-eredeti-trafo-sinek-mozdony-kocsik-6eba_8_big.jpg

PéVé Előre vasút - Ha valaki figyelemmel kíséri a hazai játékgyártást az pontosan tudja, hogy mennyire különlegesnek is számítanak a Pénzverdei játékok. A cég kisvasutakat készített közel megfizethetetlen áron, aminek köszönhetően a gyártás igen rövid ideig tartott.
A legtöbb gyerekhez a legolcsóbbnak számító Előre készlet jutott el és sokan csak álmodozhattak a Pannónia Expressről (ahogy most is).
Manapság a PéVé vonatok ára viszonylag magas, ezért is találtam érdekesnek ezt a viszonylag kedvező áron kínált darabot. Itt vannak sínek, két vagon, egy Előre mozdony és egy eredeti trafó is.
Az egész csomagért 70.000 Ft-ot kell fizetni, ami egyáltalán nem kiugró ebben a kategóriában.

kombi-kolor-tarsasjatek-retro-regi-ritka-jatek-fcba_1_big.jpg

Kombi-Kolor - Mindig előkerülnek olyan hazai játékok amelyek megtudnak lepni. Ezúttal a Metaloplast által gyártott Kombi-Kolor tűnt fel a színen, ami engem leginkább egy logikai társasjátékra emlékeztet.
Sajnos gyerekkoromban nem találkoztam ezzel a játékkal, de szerintem sokan vagyunk ezzel így. Ha úgy érzitek, hogy kell a gyűjteményetekbe ez a valóban ritka játék, akkor érdemes elgondolkodni a 3999 Ft-ért kínált játék megvásárlásán.

taviranyitasu-ferrari-1980-as-evek-mukodo-48ba_1_big.jpg

RE-EL Ferrari 312P - Aki ránéz a képre szerintem rögtön azt mondja, hogy ez egy átalakított PIKO Ferrari 312 PB. Nagyobbat nem is tévedhetnétek, hiszen ez a játék a Ferrari hazájából Olaszországból származik.
A kocsit a RE-EL készített, akik nagyszerű távirányítós autókat alkottak. Itthon nem túl gyakoriak a játékaik, de külföldön is egyre értékesebbnek számítanak.
Ebben az esetben a kocsi tökéletesen működik, a világítás megy, csak a távirányító fedele hiányzik. Ezt persze lehet pótolni, de a játék nélküle is tökéletesen használható.
Ha érdekesnek találjátok ezt a távirányítós 'kisautót', akkor beszállhattok a 15.000 Ft-ról induló licitbe Ti is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8015511214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása