Régi játékokkal is van munka... 2.rész
2020. március 06. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka... 2.rész

dsc_0024.JPG

Ahogy ígértem igyekszem bemutatni nektek, hogy milyen is az amikor egy leépült játékból próbálunk valami működőképeset és elfogadható külsővel rendelkező játékot varázsolni.
Említettem, hogy a három játék közül valószínűleg kettő lesz menthető és én első lépésben a Mazda RX-7 Highway Patrol Police Carnak fogtam neki.

Valószínűleg ennek a játéknak a rendbetétele jár majd több vesződséggel, de ahogy említettem is...innen szép nyerni.
Első lépésben érdemes elsőként szemrevételezéssel feltárni a külső hibákat és hiányosságokat, majd az esetleges működőképességet tesztelni.

Külső ránézésre azonnal feltűnik, hogy a játék bizony koszos. Ez még annyira nem nagy probléma, hiszen ezeket a régi játékokat általában padlásokon és más poros helyeken tárolják, aminek köszönhetően a por a legkisebb probléma.
A második ami szembetűnik az a hiányzó alkatrészek sora. Ezeket érdemes számba venni és elgondolkodni, hogy milyen úton pótoljuk azokat. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a 3D nyomtatóval ezek nagyobbik részét letudom gyártani, de azért ebben az esetben a tervezés a próbanyomtatások kudarcával számolni kell.
Erről a játékról így első ránézésre hiányzik az elemtartó fedele, a bal oldalon az első és hátsó lökhárító záróeleme és az egyik ablak is.
A jármű baloldalán valami ragtapasznak tűnő anyag van rákövülve, amit fogalmam sincs még mivel fogok eltávolítani, úgy hogy a matricák túléljék a műveletet.
Ez a külső, amit egyszerűen feltudtok Ti is mérni az interneten található képek segítségével.
Ezek után érdemes elemet tenni a játékba és kipróbálni a működését. Ebben az esetben azt mondhatom, hogy viszonylag szerencsém volt, ugyanis előbb a villogó és a sziréna indult el, majd pedig a bolygókerék is működésbe lendült némi unszolásra.
Az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy a bolygókerék sivító hangja minden más hangot elnyomott és ettől a macskák után én is majdnem futásnak eredtem :)

Ezt majd szétszedésnél meg kell nézni közelebbről. A kocsi ajtajai elvileg kinyílnak bizonyos esetekben. Ez elég esetlegesen működik a játékon, szóval szétszedést követően ezt is meg kell majd néznem és figyelmet kell fordítanom majd az első lámpákra amelyek nagyon buta módon állnak jelenleg.
A futóműnek nincs jelentősége egy bolygókerekes játék esetében, de itt nem fog ártani megnézni a kerekeket sem, amelyek csúnyák és bizony lötyögnek is. Valószínűleg itt majd egy hüvelyt kell nyomtatnom a kerekek mögé, amelyeknek köszönhetően megszűnik majd az idétlen lötyögés.

Szóval jelenleg így állunk. Mint olvashatjátok a külső felmérés is elég sok hibát tárt fel és a belső rész titkaiba még bele se merek gondolni.

Tartsatok velem legközelebb is, amikor valószínűleg már tudok mutatni is valamit a játék felújításából nektek!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3715503040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása