Ritka és értékes régi játékok 6.rész
2020. február 03. írta: ToyaHSW

Ritka és értékes régi játékok 6.rész

Folytatom a néhány hete elkezdett sorozatot, amiben ritka, különleges és elképesztő áron eladásra kínált régi játékokat mutatok nektek.
A legutolsó bejegyzésben már bekacsintottunk a fél milliós ár alá, de most kicsit jobban szétnézünk ebben az árkategóriában.

Tartsatok ezúttal is velem!

s-l1600_15.jpg

Ezt a gyönyörű Citroen DS 19-et a Bandai készítette az Automobiles of the World sorozat részeként. A lemezből készült játékautó igazán szép munka, amire tényleg öröm ránézni.
Szerencsére néhány darab nagyon szép állapotban, eredeti dobozzal maradt meg. Ezekért a játékokért viszont elég komoly pénzeket kérnek az eladók. A képen látható darab 460.000 feletti összegért került fel aukcióra.

s-l1600_16.jpg

Mennyire jól néz már ki ez a kissé patinás kisautó. A Masudaya Toys által gyártott Champion Racer sem egy túl gyakori darab már manapság.
Ezért is lehetséges, hogy egy kissé kopottas darabért nem szégyellnek 395.000 Ft-os összeget elkérni.

s-l500.png

Ismét egy Masudaya játék. Mint a képen is láthatjátok egy tűzoltóautót mutatok most meg nektek, aminek igazi érdekessége Mickey Egér és Donald Kacsa, akik a tűzoltó szerepében kaptak helyet a játékautón.
Amúgy egy elemes játékról van szó, aminek az aljában egy bolygókerekes szerkezet kapott helyet. Nem egy túl gyakori darab, ezért az ára is ennek megfelelő.
Az eladója szeretne érte minimum 444.000 Ft-ot kapni.

174077312657_1.jpg

A Gescha Auto Fox játékát itthon nem sokan ismerik. Pedig ez a Németországban gyártott távirányítós autó egy igazán érdekes darab.
A távirányítója a később Szovjetunióban készült játékokon köszön vissza. Persze ez egy Porsche 356 Coupe, ami lemezből készült és teljesen mechanikus a távirányítós szerkezet és a hajtás is.
Az igazi történelmi érdekességnek persze azért megkérik az árát, így egy szebb darabért nem ritkán 360.000-400.000 Ft között kell fizetni.

s-l1600_17.jpg

A képen egy Johnny Seven fegyvert láthattok, ami egy igazi mechanikus gyerekjáték volt, amit számtalan módon tudtak használni a fiatalok.
A lőszerek választéka elég nagy volt, így bizony kellemes szórakozást nyújtott a fiúk számára a műanyag játék. Persze eredeti dobozban, hiánytalan állapotban szinte reménytelen dolog manapság már rátalálni erre a játékra, így az eladó egészen nyugodtan kérhet érte 393.000 Ft-ot.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5615453648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása