Ritka és értékes régi játékok 3.rész
2020. január 13. írta: ToyaHSW

Ritka és értékes régi játékok 3.rész

Bizony úgy gondoltam érdemes folytatni a Ritka és értékes játékokat bemutató sorozatot, ugyanis annyi különlegességgel lehet találkozni, hogy az valami elképesztő.
Az alapanyagot ezúttal is az Ebayről merítettem, ahol tényleg nagyon ritka dolgokba is bele lehet szaladni, igazán brutális áron.

Ezúttal még mindig a felső szegmensből válogattam néhány érdekesebb darabot, így még nem érünk be mindig a millió alá :)

s-l1600_2.jpg

Ez bizony a képen egy elég régi Meccano fém építőjáték. Ettől persze nem lenne különleges a készlet, azonban az 50-es évek elején készült játékot még soha nem használta senki (és jó eséllyel már nem is fogja).
Minden a helyén van, minden alkatrész épségben és eredeti festéssel maradt meg, ennek köszönhetően ez a játék bizony valóban felbecsülhetetlen értéket képvisel.
Az eladó ennek megfelelően 3.5 millió körülre árazta be a játékot.

s-l1600_1_1.jpg

Nem, a képen nem egy honvédségi bemutató képfegyverét láthatjátok, hanem a Defender Dan Automatic géppuskát.
A játék érdekessége, hogy nem volt szükség a működtetéshez elemre. Az állapot mint a képen is láthatjátok tényleg kiváló, még a dobozra és az apró lőszerekre sem lehet egy rossz szót sem szólni.
Ennek megfelelően ezért a játékért 4.5 millió forint körüli összeget szeretne kapni az eladója.

s-l1600_2_1.jpg

A távirányítós Batmobil az AOSHIN műve és a 60-as években készült. Nagyon nehéz belőle jó állapotú, hiánytalan darabot találni, de úgy tűnik most eladósorba került egy ilyen játék is az Ebayen.
Érdemes a grafikát megnéznetek mind a játékot, mind pedig a dobozon. A kocsira szerintem minden gyűjtő kapásból vágná rá, hogy KELL!
Ha kell, akkor pedig meg is lehet venni, az ára 'csak' 2.3 millió forint.

s-l1600_3_1.jpg

Egy újabb gyönyörű autó, amit ezúttal a Gunthermann cég készített Németországban. A sebességi rekordokra törő Blue Bird kocsi sok gyerek kedvence lehetett egykoron.
Az áramvonalas és különleges kocsi természetesen elkészült lemezből is óraműves szerkezettel.
A fémből készült és felhúzós szerkezettel ellátott kocsiból nem sok maradhatott meg igazán szép állapotban.
Talán ezért is tud a dobozos darabért közel 1.7 millió forintot kérni az eladója.

s-l500_1.jpg

Az Astro Boy figuráról már ejtettem szót az előző hasonló bejegyzésben és ezúttal sem marad ki ez a népszerű Japán figura.
Ezúttal egy egyszerű óraműves lemezjáték formájában tudom megmutatni nektek, amihez hasonlót több változatban is készítettek. Ennek az árát a grafika és maga a főszereplő figura határozza meg és mivel itt Astro Boy a főszereplő, így az eladó 1.4 millió forintot szeretne kapni a régi lemezjátékért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr115404268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása