Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.51.hét
2019. december 15. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.51.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben hétről-hétre ajánlok a figyelmetekbe jó áron megvásárolható retro játékokat.
Szerintem ezen a héten is egészen szép kis ötöst hoztam össze, amit mind a gyűjtőknek, mind pedig a nosztalgiázóknak érdemes átböngészni.

Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok világába!

joustra-matra-marina-tavos-auto-hajo-regi-jatek-6d9a_2_big.jpg

Talbot Matra Rancho Marina RC autó és hajó - Egy igazi ritkaságra akadtam az aukciós oldalakat böngészve. A Joustra egyik legkülönlegesebb játéka a Talbot Matra Rancho ami egy hajót szállít maga mögött utánfutón.
A játék érdekessége, hogy a vízpartra érve az RC távirányító segítségével a hajót is lehetett irányítani. Nagyszerű és különleges játék, aminek persze ennek megfelelően megkérik az árát.
Az eredeti dobozos szép állapotban megmaradt játék licitje 20.000 Ft-ról indul, ami csak annak tűnik soknak aki nem ismeri az Ebayes árát ennek a játéknak.

retro-auto-revu-kartyajatek-cd9a_5_big.jpg

Autó Revü autóskártya - Egy igazán érdekes játék a 80-as évek végéről. A hazai rajzokkal díszített kártyákon még megtalálhatóak a szocialista és a nyugati autók egyaránt.
Az autókvartett kártyák jól bevált stílusában készült pakli eredeti dobozban, hiánytalan állapotban keresi új gazdáját. Mondanom sem kell, hogy mára ebből a kártyából sem maradt sok, így a 4000 Ft-os ár nem is annyira sok érte.

novoplast-police-07-regi-retro-tarsasjatek-ad9a_1_big.jpg

Police 07 társasjáték - Egy klasszikus magyar társasjáték amivel nagyon sok gyerek játszott a 80-as években. A Novoplast által gyártott Police07 szolgai módon másolta le az angol Scotland Yard társasjátékot, de így is hatalmas siker lett itthon.
A játék ezúttal hiánytalan állapotban lehet a tietek 4200 Ft-os fix áron.

regi-retro-trafikos-raba-tartalyos-kamion-hianyos-allapot-5e9a_1_big.jpg

Trafikos Rába kamion - A 80-as években nem csak a Lemezárugyár Rába teherautóival lehetett boldog perceket szerezni a fiúknak, hanem a jóval olcsóbb trafikokban beszerezhető változattal is.
A műanyagból készült teherautó több változatban is megtalálható volt a boltokban. A mérete nem túl nagy, ennek megfelelően a kidolgozás sem túl részletes, de a klasszikus Rába vonalakat és a Hungarocamion pótkocsikat nagyon jól fel lehetett ismerni.
Ezúttal egy tartályos változat keresi új gazdáját egészen szép állapotban.
A licit ennél a játéknál 3500 Ft-ról indul.

retro-csehszlovak-517-db-os-epito-szerelo-politechnikai-jatek-seko-4-eredeti-dobozaban-3e9a_1_big.jpg

SEKO 4 építőjáték - A szocialista tábor szinte minden országában készítettek építőjátékokat a gyerekeknek. Ezek a játékok jellemzően műanyagból készültek és az egészen ötletes megoldásoktól a LEGO másolatokig terjedt a kínálat.
A SEKO 4 Csehszlovákiában készült és az érdekesebb megoldások közé tartozott. Itt egymásba tolható elemekből lehetett építkezni, ami azért a képek ellenére nem volt egyszerű feladat.
Persze a gyerekek már akkor is sok dolgot képesek voltak megoldani. Aki játszott a SEKO-val, az egészen biztosan nem felejtette el ezt a játékot.
Az élményt most újra átélhetitek, ha a 2000 Ft-ról induló licitbe beszálltok.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3515353728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása