Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.49.hét
2019. december 01. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.49.hét

Elérkezett a vasárnap, amikor szokás szerint a Heti TOP5 régi játék rovattal találkozhattok. Közeledünk a karácsonyhoz, így nem csak a gyűjtők és nosztalgiázók figyelmébe ajánlom a rovat játékait, hanem azoknak is akik úgy gondolják a szerettüket valami klassz régi játékkal szeretnék meglepni.
Ezúttal is igyekeztem öt jó áron megvásárolható régi játékot összegyűjteni nektek.

Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok világába!

forma-1-es-jatekauto-ritkasag-az-1960-as-1970-es-evekbol-repco-brabham-479a_2_big.jpg

Brabham kisautó - A fémből és műanyagból készült kisautó engem azonnal levett a lábamról. Mind a színe, mind pedig a kidolgozása egészen igényes. Bár látszik rajta, hogy sokat használták az eltelt években, azért egy gyűjteményben még mindig nagyon jól mutathat.
A licit jelenleg 500 Ft-on áll, de 5000 Ft-ért fixen is eltudjátok hozni a Formula 1-es kisautót.

retro-jatekok-elado-199a_2_big.jpg

Mechanikus autóverseny játékok - A mechanikus autóversenyek igazán népszerűnek a 70-es években számítottak az elektronika előretörése előtt. Ezekben a játékokban egy villanymotor által meghajtott pályán kellett terelgetni az autónkat vagy motorunkat.
A belső szerkezet teljesen mechanikus volt és az ütközések sem voltak igazán figyelve, de azért egészen jó szórakozást nyújtottak a gyerekeknek akkoriban ezek az egyszerű autóverseny játékok.
Most két kétséges állapotban megmaradt darabot ajánlok a figyelmetekbe, amelyeket elképzelhetően javítani is kell majd.
A licit 1000 Ft-ról indul, ami azért annyira nem is rossz.

retro-tarsasjatek-gazdalkodj-okosan-regi-kiadasu-299a_1_big.jpg

Gazdálkodj okosan! - A 70-es évek kultikus hazai társasjátéka, ahol nagyon sokan spóroltuk össze egy lakás, majd a hozzátartozó berendezések árát és igyekeztünk megtanulni takarékosan élni (több-kevesebb sikerrel).
A most eladásra kínált változat az igazi klasszikus darab, amivel nagyon sokan találkoztak már. A pénz, a szerencse kártyák, a lakás és a tartozékok, sőt még az eredeti babák is megvannak a képek szerint, így talán érdemes elgondolkodni a 4000 Ft-ért árult játék megvásárlásán.

retro-trafikos-kigyo-jatek-1ft-nma-989a_1_big.jpg

Trafikos kígyó - Erre a játékra pontosan emlékszem gyerekkoromból. A kígyó igazából semmi másra nem volt alkalmas csak a lányok ijesztgetésére.
A jobbra balra csukló elemeknek köszönhetően egészen távolról is meglehetett ijeszteni bárki a kézbe fogott játékkal. Fontos tudnotok, hogy a kígyónak minimum az utolsó eleme hiányzik, de ennek ellenére is nagyon jól lehet valószínűleg használni.
Az ára jelenleg 1 Ft, amit mindenképpen érdemes érte megadni.

abc-retro-ndk-tavbeszelo-dobozos-miniphon-779a_1_big.jpg

NDK Miniphon távbeszélő - Bár itthon leginkább a jugoszláv telefonokat használták a gyerekek az egymással való társalgásra, azért az NDK játékipara is előállított egy hasonló játékot.
Ez volt a Miniphon, ami működési elvében teljesen megegyezett a játéktelefonokkal. A külső kidolgozás jobban hasonlított egy kicsit a régi kézi CB rádiókéra, de ennek ellenére a kommunikációt vezetékek segítségével oldották meg itt is.
Most egy nagyon szép állapotban megmaradt darabon akadt meg a szemem, amire szerintem a régi elektromos játékok iránt fogékony gyűjtőknek érdemes lehet lecsapni.
Az ár 7990 Ft.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9515332996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása