Fire Engine bolygókerekes játék
2019. november 26. írta: ToyaHSW

Fire Engine bolygókerekes játék

fireengine_1.JPG

A hétvégén a Blog TV adásában már bemutattam nektek ezt a New Bright által gyártott játékot, de úgy gondoltam egy szöveges bejegyzésben azokkal is érdemes megismertetnem a játékot, akik nem néznek videókat.
A New Bright céget 1955-ben alapították és a kezdetektől fogva kifejezetten játékgyártással foglalkozott a cég, sőt még mind a mai napig játékok gyártásával foglalkoznak.
Bár manapság már leginkább RC játékok kedvelői számára ismerős a New Bright név, azért régen sokkal elérhetőbb kategóriákban is jelen voltak termékeikkel.
Különösen a fiúk számára voltak kedvesek a cég játékai, amelyek között megtalálhatóak voltak a különböző elemes robotok, a távirányítós munkagépek, traktorok és teherautók is, valamint a bolygókerekes vagy kitérő kategóriában is alkottak néhány maradandó darabot.

Ezúttal ez utóbbi kategóriában induló Fire Engine névre keresztelt No.1058-as tűzoltóautót mutatom be nektek egy kicsit közelebbről.
A játék alapjául az amerikai tűzoltóság által használt HESS márka egyik gépe szolgált, amit a 60-as évek végén, 70-es évek első felében használtak leginkább.
A játék a létrás változat alapján készült és ahogy említettem már kitérős szerkezettel volt ellátva.
A bolygókerekes vagy kitérős játékok az oldal olvasói számára nem ismeretlenek. Ezek a játékok a bekapcsolást követően elindultak valamerre, majd ha a szobában valaminek nekiütköztek, akkor más irányba folytatták az útjukat.
Alapból ezek a játékok a kevés interakció miatt nem voltak annyira népszerűek mint a távirányítós társaik, így a gyártók igyekeztek külsőleg vagy pedig néhány extra funkcióval feldobni ezeket a játékokat.
A New Brightnál úgy gondolták érdemes mind a két területre egyforma figyelmet fordítani, így egy elképesztően szép tűzoltóautót készítettek, ahol csillogó és mozgatható alkatrészek tömege várta a gyerekeket. A teherautó kapott egy forgatható keresőlámpát és egy forgózsámolyon elhelyezett kihúzható létrát is. Ez utóbbira érdemes volt vigyázni, ugyanis műanyagból készült és játék közben könnyen letörhetett a helyéről.
Mivel úgy gondolták a magával ragadó külső nem lesz elég, ezért extra funkcióként a tűzoltóautó kapott a tetejére egy villogót, valamint éktelenül hangosan (a dobozon realisztikus van írva) működő szirénát is.
Ezek az extrák pedig elegek voltak, hogy a gyerekeket levegyék a lábukról.
A szülőknek már csak két darab baby elemről kellett gondoskodni és a gyerek hosszú időre letudta magát kötni a New Bright tűzoltóautójával.

A Hong Kongban gyártott játékhoz a véletlennek köszönhetően jutottam hozzá az egyik hazai aukciós oldalon nagyon kedvező áron.
A játék hiánytalan, működőképes állapotban érkezett meg hozzám, egy kicsit használt dobozban. Engem azonnal meggyőzött a kidolgozása és az igényes kialakítása és azt gondolom ez nem volt másképp 1980-ban sem, amikor ez a játék készült.
Persze jó lenne egy New Bright távirányítós tűzoltóautót is a gyűjteményben tudni (szerintem azzal nagyon jól elszórakoznék mind a mai napig), de tudjátok ami késik nem múlik :)
Az apró dolgoknak is örülni kell, a Fire Engine pedig bőven ad okot az örömre.
A múzeumban természetesen ezzel a játékkal is találkozhattok majd, amíg azonban nem tudom megmutatni nektek ezt a kincset maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3515326198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása