Lingua Cards játékkártya
2019. november 12. írta: ToyaHSW

Lingua Cards játékkártya

lc_1.JPG

Ahogy azt már számtalanszor elmondtam nektek a blogon, a régi időkben nagyon sok figyelmet fordítottak a tanulásra vagyis inkább a játékos oktatásra.
Ehhez már a 60-as évektől kezdve készültek játékok, amelyek száma folyamatosan emelkedett a 80-as évek második feléig. Ekkori azonban a tanítás helyett sokkal inkább a kikapcsolódásé és az akcióé lett a főszerep és az oktató játékok ennek köszönhetően egy kicsit háttérbe is szorultak.
Persze mind a mai napig készülnek oktató játékok, azonban ezek sikere már nem éri el a régi elődökét.

A ma bemutatásra kerülő Lingua Cars Angol nyelvű kártyajáték 1-es csomagja játékos formában próbálta megismertetni a gyerekekkel az állatvilág szereplőit.
A sorozat amúgy kutakodásom alapján 5 csomagból állt és az egyes csomagok a ruházkodással, a bútorokkal, a növényekkel és a különböző használati tárgyakkal foglalkoztak.
A pakli két jól elkülöníthető részből épült fel. A csomag egyik fele szöveges, míg a másik fele képes lapokat tartalmazott. Minden lapon (akár szöveges, akár képes kártyáról volt szó) két állat neve vagy képe volt megtalálható.
A játék a következő formában zajlott le. Minden játékos kapott 4-4 kártyát a csomagból. Ezek között egyaránt megtalálhatóak voltak a képes és a szöveges lapok is. A játékosok sorban haladtak és húztak a pakli asztalra került részéből egymás után, majd pedig ha ez is elfogyott akkor egymástól húztak a gyerekek.
Ha valakinek sikerült egy állatnevet egy képhez kapcsolnia, akkor azt kirakta az asztalra (COW felirathoz a tehenet ábrázoló kártyát kellett kapcsolni).
A játékot az nyerte akinek elsőként fogyott el az összes lap a kezéből.
Lényegében egy teljesen egyszerű párosító játékról van szó, ahol a tervezők igyekeztek memorizáltatni a gyerekekkel képek segítségével a szavakat.

Az oktató kártyasorozatra azt gondolhatnátok, hogy annyira nem is régi de az az igazság, hogy ezt a játékot 1984-ben készítette az Agroprint nevű cég.
Szerencsére a csomag viszonylag szép állapotban maradt meg, ami annyit jelent, hogy néhány lap kivételével teljes a pakli. Szerencsére még a szavakat tartalmazó lapok és a játékszabályokat tartalmazó lap is megmaradt.
Ha gyűjtitek a kártyákat, akkor könnyedén találhattok a hazai aukciós oldalak kínálatában hasonló paklikat nem is horror áron.

Én nem tervezem a gyűjtemény ezen részének bővítését, de hát bármi megtörténhet...
Az biztos, hogy ezzel a csomaggal találkozhattok majd a múzeumban, addig pedig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4615303774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása