Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.39.hét
2019. szeptember 22. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.39.hét

Kicsit sűrűbb lett a mai nap mint az terveztem, de az élet nem áll meg, így máris itt van a Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem minden héten öt érdekes régi játékot a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe ajánlani.
Szerintem ezúttal is siker koronázta barangolásomat a hazai aukciós oldalak kínálatában és tényleg megakadt a szemem öt érdekes régi játékon.

Tartsatok velem ezúttal egy kis időutazásra a régi játékok világába!

asahi-ferrari-512-bb-1-20-radio-controlled-car-1970-es-evekbol-made-in-japan-7e7a_2_big.jpg

Asahi Ferrari 512 BB RC autó - Egy régi RC kisautó ami valamikor a 70-es évek végén, 80-as évek elején készülhetett Japánban. Az Asahi játéka egyébként elérhető volt a Sears áruházlánc saját márkás termékeként is, de ez most annyira nem lényeg.
A játékkal soha nem játszottak, ennek megfelelően tényleg kiváló állapotban van. A licit 2500 Ft-ról indul, ami egy ilyen játékért egyáltalán nem sok.

regi-dobozos-kvartett-autos-kartya-sarga-hatlap-hianytalan-de7a_4_big.jpg

Autókvartett kártya - Igen, a gyakorlott szemek azonnal észreveszik, hogy ez bizony egy sárga hátlapos pakli. Ez a ritkább változat, amiből igen nehéz jó állapotút találni.
Ennek megfelelően ezért a régi játékért is beindult a licit. A kártya dobozban, leírással várja új gazdáját természetesen hiánytalanul. Az ár amikor a bejegyzést írom 5500 Ft, de lesz ez még szerintem több is.

regi-aro-lemezjatek-kisauto-9e7a_2_big.jpg

Régi lemezből készült terepjáró - Bár az eladó azt írja, hogy ez egy Aro terepjáró én mégis inkább egyszerűen terepjárónak nevezem :)
Sajnos sem a gyártóra, sem pedig a típusra utaló jelölést nem látni a kocsin, ami annyira ronda, hogy az már szép. Persze sérülésektől és hiányosságoktól sem mentes, de ez az a játék amit szerintem érdemes megmenteni.
Ehhez a projekthez pedig elég 3500 Ft-ot leszurkolnotok.

orosz-lemez-motoros-20cm-2f7a_3_big.jpg

Szovjet lemezmotoros - Egy régi szovjet motoros oldalkocsival, amiben természetesen egy felhúzós szerkezet is helyet kapott eredetileg.
A motoros már nincs éppen a legjobb állapotban, hiszen az egyik karja mára elveszett, de ennek ellenére érdekes lehet sokatok számára ez a kulcs nélküli régi játék.
Szerintem érdemes licitálnotok a 3500 Ft-ról induló árverésen.

presu-wartburg-311-ddr-ndk-akar-1ft-nma-9e7a_3_big.jpg

Presu Wartburg 311 - Még ebben az állapotban is annyira ritkának számít a Presu Wartburg 311-es távirányítós autója, hogy érdemes a figyelmre.
Persze a liciten azért ne essetek túlzásba ezzel az erőteljesen hiányos játékkal, hiszen 250-300 euró között áron tökéletes állapotút is tudtok venni, de úgy gondolom a jelenlegi 3661 Ft-os ár még nem annyira veszélyes.
Ennyit vagy egy kicsit (de tényleg csak egy kicsit!) többet érdemes rászánni erre a csak dísznek való régiségre, amivel persze még dolgozni is kell.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8115158878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása