Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.20.hét
2019. május 12. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.20.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott vasárnapi rovat, amelyben öt jó áron megvásárolható játékot ajánlok a gyűjtők és nosztalgiázók figyelmébe.
Igyekeztem ezen a héten is klassz játékokat összegyűjteni nektek a múltból, amelyeket meglátva sokatokban egészen biztosan kellemes emlékek ébrednek majd.

Kezdjük is meg akkor a mai időutazásunkat!

lemezarugyari-tolato-mozdony-dobozzal-294a_1_big_1.jpg

Lemezárugyár Tolató Mozdony - Egy klasszikus hazai felhúzós játékkal indítom meg a Heti TOP5 rovatot, amit a Lemezárugyár készített egykoron.A szétnyitható pályával rendelkező játéknál a mozdony két nyomvonalat jár és felváltva szállítja a vagonokat a pálya két vége között. 
Klasszikus darab, eredeti dobozzal, így érdemes ránéznetek az aukcióra.

cccp-szovjet-jatek-auto-lada-samara-d84a_1_big.jpg

Szovjet RC Lada Samara - Ismét egy klasszikus régi játék, ami ráadásul a maga nemében még ritkának is számít itthon. A GNOM-3-ast több autóval is elkészítették, így volt többek között katonai járműves változata is a játéknak.
Ez most éppen egy Lada Samara, amivel régebben gyakran lehetett találkozni az utakon.
A fényképek alapján eléggé egyben van még a játék, így nincs semmi meglepő a 17.000 Ft-os kikiáltási és a 25.000 Ft-os fix árban sem.

abc-ter-es-forma-retro-epito-jatek-0e4a_1_big.jpg

Tér és Forma építőjáték - Az egykori hazai ipar remeke volt a Tér és Forma építőjáték, amelyben különböző formájú műanyag elemekből építhettek a gyerekek változatos formákat.
A játék igazán szép állapotban maradt meg és csak egyetlen elem hiányzik a készletből. A kikiáltási ára 3990 Ft.

retro-regi-kinai-lemezarugyar-tuzoltoauto-lemez-jatek-elemes-video-dd4a_1_big_1.jpg

ME-699 Fire Chief - Természetesen ezen a héten sem marad ki a megszokott kínai játék. Ezúttal a lemezből készült ME-699-es bolygókerekes vagy kitérő tűzoltó kisautót ajánlom a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe.
Bár nem teljes a játék (egy antenna hiányzik róla), de azért az állapota szép. Ennek megfelelően természetesen működik is, amiről az eladó videót is készített.
Szerintem érdemes figyelemmel kísérnetek az aukció alakulását, amire 4999 Ft-os nyitólicittel nevezhettek be.

abc-merry-town-retro-kulcsos-lemezjatek-dob-0e4a_2_big.jpg

Merry Town MS-628 - Ismét egy kínai játék amit a figyelmetekbe szeretnék ajánlani. Ezúttal egy óraműves játékról van szó, ami nagyon hasonlít a szovjet felhúzós szerkezettel ellátott autóbusz és vonatállomás játékokra.
Itt is egy tárcsát forgat meg az óraműves szerkezet, amelyen egy busz található. A játék kidolgozása rendkívül igényes és szép a grafikája is, sőt még az eredeti doboza és kulcsa is megmaradt.
A gyűjtők számára fontos lehet ez a nem túl gyakran fellelhető játék, aminek az ára fixen 4500 Ft.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6714817796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása