Retro FC 168 in 1 Plus
2019. május 08. írta: ToyaHSW

Retro FC 168 in 1 Plus

retrofc_4.JPG

Néhány napja a Blog TV adásában már bemutattam nektek ezt a vadonatúj eszközt, de úgy gondoltam azokkal is érdemes megosztanom a tapasztalataimat, akik nem követik nyomon a videós részt.
Az utóbbi években hatalmas népszerűséget ért el a retro láz. Szinte minden hétre jut egy-egy újabb felújított 8 bites játékgép vagy számítógép.
Már annyi újdonság érkezett ezen a területen, hogy bizony követni is nehéz.
Ha csak játszani akartok a régi játékokkal, akkor érdemes ennek megfelelően gépet választanotok magatoknak.

Én is így tettem és a 168 játékot tartalmazó Retro FC-t választottam a kínai weboldal kínálatából. Bizony ezeket a játékgépeket kínából érdemes megrendelni, ahonnan néhány hét alatt vámmentesen meg is kapjátok a gondosan becsomagolt játékgépeteket.
A gép kiválasztásánál érdemes több szempontot is figyelembe vennetek. Hol szeretnétek használni a játékgépet, mennyi játékra van igényetek, valamint a külső kialakítása sem utolsó szempont.

Az én szempontjaim között az szerepelt, hogy egy aprócska kompakt méretű készüléken tudjak elérni néhány klasszikus retro játékot.
Első helyen tehát nálam a méret szerepelt.
A második szempontom az volt, hogy ha úgy alakul tudjam az aprócska LCD képernyő helyett TV-n is használni a konzolt, valamint hogy a nyaralásra vagy a munkába is magammal tudjam vinni ha úgy tartja kedvem.
Nem volt szempont, de kifejezetten előnyös az aksik megoldás választása, aminek köszönhetően általában USB-n keresztül is újra feltölthetitek a lemerült telepet a játékgépben.

Ezeknek a szempontoknak tökéletesen megfelelt a Retro FC 168 in 1, ami mint a neve is mutatja 168 klasszikus játékkal várt engem.
A csomagolás rendkívül kulturált. Szép rajzokkal díszített kék színű kartondobozban lapult meg a gép és a hozzátartozó minden kiegészítés.
A felső részben egy átlátszó műanyagban volt a játékgép, míg a műanyagot felemelve hozzáférhettem a leíráshoz, a TV kábelhez és a töltéshez elengedhetetlen USB kábelhez is.
Nagy dicséret a gyártónak, hogy a gép azonnal üzemképes volt a dobozból kivéve és azóta sem kellett töltenem rajta. Elvileg 6 órás üzemidőt garantálnak, ami azért napokra elég lehet ha csak szabadidőtökben néhány perces kikapcsolódásra használjátok a Retro FC-t.
A játékgép maga amúgy erőteljesen hasonlít a Nintendo Gameboyra mind a gombok elhelyezését, mind pedig a kezelést illetően.
A gombok egyértelműek, talán csak a Reset gomb ami újdonságot jelenthet, aminek segítségével visszatérhetünk a játékválasztó képernyőre. A gombok amúgy jók, kellően érzékenyek és megfelelő kezelhetőséget biztosítanak.
A gép műanyag háza is viszonylag igényes munka, nem nyekereg és jól össze lett rakva az eszköz.
Amit hiányoltam a kijelző fényerejének a módosítása, de csodát ilyen áron nem szabad várni.
A játékok listája bőséges, amit magatok is átböngészhettek a következő képre klikkelve. Szerintem ebben a kínálatban mindenki legalább egy gyerekkori kedvencét megtalálja majd :)

retrofc_12.jpg

A játékok szerencsére pillanatok alatt betölthetőek, így tényleg a választást követően néhány másodperc elteltével már el is merülhetünk kedvenc retro játékunk világában.
Persze az összes játékot még nem próbáltam végig, de eddig egyetlen egy játékkal sem volt problémám. Az irányítás minden esetben korrekt és a hangokkal sincs semmi gond.

Ahogy említettem a bevezetőben a kézi konzol számomra fontos tulajdonsága volt, hogy TV-re is lehessen kötni a gépet. Ehhez szerencsére minden adott. A kábelezés rendkívül egyértelmű és a leírásban is megtalálható minden hozzá. Természetesen egy nagy TV-n már kijönnek a régi játékok grafikai hiányosságai, de ez a retronak az egyik varázsa.

Összességében úgy gondolom, hogy 18 dollár nagyon baráti ár egy időutazásért amivel nem csak magunkat, hanem barátainkat és gyerekeinket is elkápráztathatjuk. A 7000 Ft körüli gép természetesen VÁM mentesen kerülhet hozzátok.
Szerencsére a kínálat ezekből az eszközökből elég nagy a kínai oldalakon, így mind tudásban, mind külsőre olyan gépet választhattok ami megfelel az ízléseteknek. Lényegében olcsóbban és valamivel drágábban is találhattok hasonló gépeket, amelyek csak tudásban, a játékok mennyiségében és tudásban térnek el egymástól.
Ezek alapján szerintem mindenki tud majd választani magának megfelelő eszközt ha rászánja magát egy kis múltidézésre.

Azért a biztonság kedvéért néhány nekem tetsző gép linkjét megosztom veletek, hogy könnyebben tudjatok választani :)

Retro FC 168 in 1
Game Player Real 8GB Suppor 4.3 Inch
Portable Retro Mini Handheld Game Console 4.3 inch 64bit 3000 Video Games
POWKIDDY X9 8G 5IN Screen Video Game Console
HT944 2.8 inch LCD Color Mini Handheld Game Console
SUP Handheld Game Console 400 In 1
Handheld Game Console Built-in 3000 Games

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4414796394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása