MIEG Tipp-Kick
2019. március 09. írta: ToyaHSW

MIEG Tipp-Kick

dsc_0009_1.JPG

A MIEG által gyártott Tipp-Kick játékra már szenteltem valamikor egy bejegyzést, de azóta egy újabb változatát is sikerült beszereznem a rendkívül népszerű focis játéknak.
Az előzőleg bemutatott változat még a 70-es évek elején készült, így arra gondoltam hogy a mostanában beszerzett 80-as évek végén készült játékot is érdemes bemutatnom nektek.

De nézzük akkor a frissen beszerzett játékot, amit rendkívül olcsón sikerült megvásárolnom a debreceni Zsibin néhány hete.
A doboz méretében és tartalmában lényegében megegyezik a múltkor bemutatott változatéval, de itt rákerült a Standard felirat is a Tipp-Kick név alá, valamint egy No.1000 számot is találhatunk a dobozon.
A Standard szerintem azt jelentette, hogy ez az alapkiszerelés, amiben egy-egy kapus és mezőnyjátékos található csapatonként.
Természetesen ezen kívül még a megszokott kiteríthető játékteret, a két kaput és egy labdát kaptunk a csomagban.
Az No.1000-es készletből készült egy jóval ritkább Opel Team '94-es változat is, ami lényegében csak a pálya szélén található reklámban tért el a Standard készlettől.

A kapu és a játéktér a 10 év eltérés ellenére is azonos. A későbbiekben kerültek bevezetésre a körülkerített játékteres változatok, ebben az esetben még szükség volt egy asztalra, ahol el lehetett helyezni a játékot.
A labda és a figurák is azonosak. A mezőnyjátékosok fémből, míg a kapusok műanyagból készültek. A kapuk is műanyagok és a labda formája és anyaga is megegyezik mind a két esetben.
Amiben eltér a két játék egymástól az a csapatok színei és a festés minősége. Tapintásra úgy érződik, hogy a későbbi játéknál már más festéket használt a MIEG, ami jóval tartósabbnak bizonyult.
A játékosok mozgása sem változott, a mezőnyjátékosok feje tetején egy gomb található amit lenyomva megmozdult a játékosunk lába és el tudtuk rúgni a labdát.
A kapusok szintén nem nagyon változtak. Itt egy drót végén van elhelyezve a kapusunk. A kezelőszerv tetején két gomb található, amivel vetődni tudott a figuránk a kiválasztott irányba. Érdekesség, hogy a kapusunk a kapuba áll, ám a kezelőszervet a kapu mögül kellett kezelnünk.

Ahogy azt az előző Tipp-Kick bemutatóban is említettem nektek a játék rendkívül népszerű külföldön. Egyes országokban nagyon komoly bajnokságokat futtatnak a játékosoknak, ahonnan a legjobbak a külföldi játékosokkal is felvehetik a versenyt egy-egy nemzetközi bajnokság keretében.
Természetesen a Tipp-Kick a MIEG legnépszerűbb játéka, így mind a mai napig megvásárolható, sőt egyedi és bajnokságokban használatos figurákkal, játékterekkel, labdákkal és más kiegészítésekkel turbózhatóak fel a jelenlegi alapkészletek az online boltból.

Itthon sajnos nem terjedt el a játék, de létezett belőle hasonló változat. Persze mivel nem volt meg hozzá az igazi háttér és gyerekeknek készítették kizárólag, így nem is tudott a MIEG Tipp-Kickjéhez hasonlót befutni a szocialista változat.

A múzeumban persze lehetőségetek lesz megnézni és kipróbálni is a Tipp-Kick játékot, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3314678274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása