Játékmúzeum TV 110.adás
2019. január 05. írta: ToyaHSW

Játékmúzeum TV 110.adás

title.jpg

Természetesen a mai napon sem marad el a megszokott Játékmúzeum Blog TV adás. Ezúttal egy kicsit más vizekre eveztem, mivel most egy lányoknak készült játékot mutatok be nektek.
Szerintem sokan sejtitek már, hogy ezúttal egy elemes varrógép került a középpontba.

Nosztalgiázzatok ezúttal is velem!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7314539396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiduj 2019.01.07. 11:04:49

Nekem volt ilyen varrógépem, emlékszem, nagy csalódás volt, mert bár ugyan varrt, de mivel alsó szál nem volt, így a varrás egyetlen mozdulattal (vagy még az sem kellett) felfejthető volt. Vagyis épp csak az áhított célt nem lehetett vele elérni.

sellőlány 2019.01.07. 18:18:03

Nekem barna színű volt, és ugyanez volt a problémám vele, mint @tiduj: - nak. Úgyhogy amikor már felértem az asztalt, inkább a nagymamám gépével "varrtam". :-)

ToyaHSW 2019.01.07. 22:36:23

@sellőlány: Igen, valóban lehettek vele ilyen gondok ahogy @tiduj is írta, de ahogy a videóban is említem ez lényegében a PIKO varrógépek Trabantja. Azért ettől sokkal komolyabb gépeket is gyártottak a gyerekeknek, amelyek közül a PIKO Sibyll mindenképpen az egyik legjobb volt.

Azért a játék csak elérte a célját, ha az asztalt felérve máris a nagymama gépéhez ültél, hogy rendesen megtanulj tényleg varrni.

sellőlány 2019.01.07. 22:57:08

@ToyaHSW: Hogy rendesen sikerült-e, az kérdés, de tény, hogy ösztönzőbb volt az igazi. :-) Szerintem a Trabant kategória volt a korosztályomban az általánosabb, a butikosok és maszek zöldségesek gyerekei pár évvel utánam születtek, nekik már lehet, hogy jutott extrább is. :-D
süti beállítások módosítása