Quiz Sport társasjáték
2019. január 04. írta: ToyaHSW

Quiz Sport társasjáték

sportkviz_1.JPG

A mai napra egy társasjátékot tartogattam nektek. A Quiz Sport a neve ellenére egy hazai fejlesztésű és készítésű társasjáték, amit az Ex-Imp Kft. gyártott.
A Kft megjelölésből gondolhatjátok, hogy ez igazából nem is annyira régi játék. Nem is tévedtek nagyot, hiszen alig 20 éves játékról van szó.
Az Ex-Imp neve nem ismeretlen a játékgyártás területén, hiszen számtalan társasjátékot gyártottak több-kevesebb sikerrel az elmúlt évek alatt és még ma is jelen vannak a piacon.

A Quiz Sport társasjáték egy családi műveltségi játék, amiben a táblán lépdelve kell sporttal kapcsolatos kérdésekre válaszolni a továbbhaladásért. 
Minimum ketten, maximum hatan játszhatták a játékot, ahol a kérdések az olimpiákkal és a különböző sportágak világbajnokságával voltak kapcsolatosak.

A játék menete viszonylag egyszerű volt. Minden játékos felhelyezte játékát a tábla start mezőjébe, majd sorban egymás után dobtak a kockával. A megfelelő számú lépést lelépve a bábú labdára, VB vagy öt karikás mezőre került. Ha ez utóbbi kettő közül valamelyiken álltunk meg, akkor a megfelelő kártyacsomagból húznunk kellett egyet és az ott szereplő kérdéseke helyesen válaszolnunk. Helyes válaszaink számának megfelelően tovább léphettünk a táblán előre.
A játékot az nyerte meg, aki elsőként érte el a célt ahova csak pontos dobással vagy megfelelő számú helyes válasszal lehetett belépni.
A játékban szerepet kaptak az úgynevezett szerencsekártyák is, amelyekből néhány darab megtalálható volt mind a VB, mind pedig az Olimpia kérdések között. Ha ezeket húztuk, akkor öt mezőt léphettünk előre.
A 13-as mezőre lépve egy piros lapot felmutató bírót láthattunk, ami azt jelentette, hogy vissza kellett térnünk az indulási pontra.
A 25-ös és a 37-es mezőkön sárga lapot felmutató bíró volt megtalálható. Ha ezekre a mezőkre léptünk, akkor hatot kellett visszalépnünk a táblán.

Fontos volt, hogy a játékosok nem üthették ki egymást, így tényleg a szórakozva tanulás volt a játék célja.
Ehhez rendelkezésre állt 500 olimpiai és 500 világbajnoki kérdés, amivel a sportbeli tudásunkat tudtuk fejleszteni.
A játék amúgy szép állapotban maradt meg. A doboz viszonylag egyben van és a kicsit gyenge minőségű táblának és kártyáknak sem lett semmi baja az eltelt évek alatt.
Ez persze valószínűleg annak is köszönhető, hogy hatalmas tudás kellett a játékhoz, ami a gyerekeknek a legkevésbé sem volt meg az olimpiákról és a világbajnokságokról. Szerintem ennek köszönhetően a játékból nagyon sok alapból a polcon végezte egy-két játékot követően.

Persze ez szerencsének is nevezhető, hiszen így a gyűjteménybe egy viszonylag szép darab került be. Ezzel  a társasjátékkal is találkozhattok majd a múzeumban, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3514524366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása