Family Frost Mercedes 310D
2018. december 31. írta: ToyaHSW

Family Frost Mercedes 310D

ffmercedes_1.JPG

A mai napon egy műanyag játékot szeretnék bemutatni nektek a gyűjteményből. Kicsit rejtélyes játékról van szó, ugyanis bár fotón találkoztam már a típussal, információt sehol nem találtam róla.
Remélem azért akad köztetek olyan, aki kicsit többet tud a ma bemutatásra kerülő játékról mint én.
Ezúttal egy fiúknak készült valószínűleg reklámnak sem utolsó járművet mutatok be nektek. Ez pedig nem lesz más mint a Mercedes-Benz 310D dobozos változata, ami a külső alapján jégkrém árusításra lett kialakítva.

Az autós jégkrém árusítást itthon a Family Frost cég honosította meg és az autón is ennek a cégnek a logója található meg.
Amúgy egy egyszerű gurítható autóról van szó, szóval az alsó részben sem lendkereket, sem pedig motort nem találhatunk. A jármű teljesen műanyagból készült. Ez igaz az alvázra, a felépítményre, sőt még az abroncsokra is.
Az alváz fekete színt kapott, míg a felépítmény és a fülke sárga színben pompázik.
A kidolgozás szép, aminek köszönhetően azonnal felismerhető a játékon a klasszikus Mercedes forma. Ha valaki mégis elbizonytalanodna, akkor a hűtőrácson megerősítésként megtalálható a márka jele is.
A felépítmény szintén szépen ki lett dolgozva. Bár a nyitható ajtók csak jelzés értékkel szerepelnek a dobozon, ezek kidolgozása kiterjed a zárra és a zsanérokra is.
A felépítmény teteje eredetileg hiányzott. Kicsit bajba is voltam ezt illetően, ugyanis ha eddig bárhol belebotlottam az autóba hasonló hiányossággal küzdött.
Végül arra az elhatározásra jutottam, hogy valószínűleg volt a dobozos résznek teteje, így ezt pótoltam is.

A teherautó amúgy szép állapotban maradt meg. Sehol nincs eltörve, sőt még karcolás se nagyon található rajta. Mivel nincs benne minek elromlania, így nem meglepő módon tökéletesen teszi a dolgát mind a mai napig.
Természetesen a múzeumban találkozhattok majd ezzel a műanyag játékkal is, de addig jönnek a megszokott fényképek.

Ha valakinek van információja a játék korát, gyártóját illetően, akkor azt kérem ossza meg velem egy hozzászólásban!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7414521780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci Doszka 2020.04.26. 14:07:40

Játékautó jégkrém volt a neve, pontosan 1 literes a "tartálya".
Ha jól emlékszem, vaníliás jégkrém volt benne. Jó drága volt, gyerekcsalogató :)

ToyaHSW 2020.04.26. 15:38:08

@Laci Doszka: Köszi az infót. Nem tudtam, mivel a Family Frost valahogy mindig elkerült :)
süti beállítások módosítása