Régi jelvények
2018. december 14. írta: ToyaHSW

Régi jelvények

kituzok_6.JPG

A mai napon ismét a dekorációk közül szeretnék bemutatni nektek néhány darabot. Mint tudjátok erre is igyekszem gondot fordítani, ugyanis a kor hangulatát nem csak a játékokkal, hanem a kor kultikus tárgyaival, emlékeivel is szeretném visszaidézni nektek.
Így került a gyűjteménybe a Turbo rágó papírok sokasága, néhány rádió, vetítőgép és sok egyéb apró kincs. A mai napon néhány hozzám került jelvényt szeretnék bemutatni nektek.

A 60-as, 70-es és 80-as években még hatalmas divatja volt a különböző jelvényeknek. Itt ne első sorban a zenekarok képeivel készített kitűzőkre gondoljatok, hanem sokkal inkább bizonyos alkalmakra kiadott különleges jelvényekre.
Ezeket persze meg lehetett vásárolni és abban az időben nagyon sokan gyűjtötték is ezeket a kincseket a bélyegekhez hasonlóan, de sokakhoz csak véletlenül kerültek ezek a kitűzők amelyek aztán valahol évekig kallódtak.
Szerintem ez utóbbi lehetett a hozzám került daraboknak is az útja. Valaki valamikor megvásárolta vagy ajándékba kapta őket és évekig pihentek egy zacskóban, míg végül hozzám kerültek, hogy a dekoráció részeként folytassák az életüket.
Ha figyelmesen nézitek a jelvényeket, akkor láthatjátok hogy többségben vannak a moszkvai olimpiával kapcsolatos kitűzők, amelyekből egész sorozatok kerültek hozzám.
De természetesen akadnak itt egyéb sport, iskolai és ünnepi jelvények is. Amit egészen biztosan nagyon sokan ismertek az a három darabból álló Forradalmi Ifjusági Napok kitűző sorozat 1978-ból, amiből itt két darab látható.

Nagyon jó, hogy ilyen kincseket is megtudok majd osztani veletek, hiszen egyrészt képet kaptok róla, hogy mennyire kiterjedt gyűjtést folytatok, másrészt pedig majd mutogathattok a múzeumban a jelvényekre, hogy melyiket is ismeritek.
Ha vannak otthon nálatok felesleges darabok, akkor nyugodtan vegyétek fel velem a kapcsolatot és így tehettek ha kártyanaptárakat vagy más régen gyűjtött tárgyak felajánlásán gondolkodtok.

Most pedig jönnek a megszokott fényképek, amik remélem ezúttal is sok kellemes emléket ébresztenek bennetek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4214483994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása