MF-743 kínai lendkerekes kisautó
2018. december 04. írta: ToyaHSW

MF-743 kínai lendkerekes kisautó

mf743_1.JPG

A mai napon ismét egy kínai kisautót mutatok be nektek a gyűjteményből. Ezúttal az MF-743-assal ismerkedhettek majd meg, ami egészen biztosan sokatokat emlékeztet egy régi autóra.
Ez persze nem a véletlen műve, hiszen az MF-743-as alapjául a Volkswagen Karmann Ghia szolgált.

Már számtalanszor leírtam a jelöléseket nektek, így ezzel most nem is fárasztalak benneteket. Aki olvassa a blogot pontosan tudja, hogy az MF-743-as egy lendkerekes kisautó.
Persze direktbe nem lehetett ráírni a játékra, hogy egy Volkswagenről van szó, így az eredeti játék dobozán egy titokzatos Sedan felirat volt olvasható.
Az aprócska autó készült piros-fehér, fekete-fehér, zöld-fehér, kék-fehér, de itthon egy játéktulajdonosnál már egyszínű fényezéssel ellátott változatot is láttam (ilyennel máshol nem találkoztam). A játék belső részén a szokásos lendkerekes szerkezet található, aminek egyetlen érdekessége, hogy itt is alkalmazták a rendőrségi autóknál használt lemezes megoldást a hang fokozására.

A játék kidolgozása kifejezetten szép. Az arányok nagyon jól eltaláltak, a színek illenek a típushoz és az apró részletek is a helyükön vannak.
Talán ennek a tökéletességnek is köszönhető, hogy szinte mindenki azonnal felismeri milyen autóról is mintázták a játékot.

A játékra egy véletlennek köszönhetően akadtam rá elég viseletes állapotban. Talán emlékeztek, hogy egy ideje keresek már Packard első futóművet. Most végre szembejött velem egy kicsit kopott Packard, aminek megfelelő volt az első futóműve. 
A játékot nem egyedül árulták, hanem az MF-743-as járt mellé. Csúnyán behorpadt tetővel és hiányzó első lökhárítóval és kormánnyal. Lényegében különösebb javítást nem is eszközöltem rajta, mindössze a tető horpadását igyekeztem eltüntetni, valamint átesett egy alapos tisztításon és kenésen.
Ennek köszönhetően ismét tökéletesen működik a lendkerekes autó. A lökhárító hiánya különösebben nem zavar, ahogy a kopások sem, de a kormányt valószínűleg idővel pótolom majd.

Nagyon örülök, hogy bekerült ez a típus is a gyűjteménybe. Természetesen láthatjátok majd és a kipróbálásra is lehetőségetek lesz élőben is, de amíg erre nem nyílik lehetőség maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9914431028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása