Szurtos Peti gyermekkártya
2018. november 26. írta: ToyaHSW

Szurtos Peti gyermekkártya

001.jpg

A mai napon egy kártyát szeretnék bemutatni nektek, amit az Óhegyi család ajánlott fel a gyűjtemény részére. Ezúttal az igazi klasszikusnak számító Szurtos Peti csomagot ismerhetitek meg.
Szurtos Peti egy rajzolt figura, aki diafilmeken kezdte az életét Felkai Ferenc írónak és Zórád Ernő rajzolónak köszönhetően. Peti egy igazi rossz kisfiú a mese szerint, aki mindent megtesz azért, hogy ne kelljen megmosakodnia, de a mese végére persze azért megtanulja a rendet.

A kor diafilmes meséje természetesen játék után is kiáltott, így készült el a Szurtos Peti gyermekkártya. A játék egy egyszerű párosító kártya, ahol különböző szakmákat kell a megfelelő szerszámokkal összepárosítani.
A játékot akár ketten is játszhatták, de a maximális létszám hat fő volt.  A gyerekek osztottak négy kártyát egymásnak a maradék lapokat pedig az asztal közepére helyezték.
Ezt követően mindenki egyesével húzott lapot az asztal közepéről és ha tudott párt kirakni, akkor azt letette. Ahogy elfogytak középről a lapok, akkor a játékosok egymástól húztak kártyákat.
A játékot az nyerte meg, akinek elfogyott a kezéből az összes kártya és értelemszerűen az vesztett, akinél Szurtos Peti maradt.

A kártya mint láthatjátok nagyon szép állapotban maradt meg. Sajnos a játékszabályokat tartalmazó lap és az eredeti doboz az évek alatt elveszett, ennek ellenére nagyon örülök hogy bekerült a gyűjteménybe.
Remélem bennetek is sok kellemes emlék ébredt fel a fényképeket látva.

Természetesen a múzeumban ezzel a kártyával is találkozhattok majd ha minden jól megy, de addig jönnek a fentebb említett fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4014393824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

káBell 2018.11.28. 11:26:25

Ennek egy későbbi változata lehetett a Pajkos Peti. Ott is ugyanezek a foglalkozások jelentek meg, teljesen hasonló beállítású rajzokon.
süti beállítások módosítása