Metal Play Mobil Caravan Twin Pack
2018. november 23. írta: ToyaHSW

Metal Play Mobil Caravan Twin Pack

mpmtwinpack_1.JPG

A mai napon ismét a hazai kisautógyártás kicsit szövevényes világában merülünk el egy újabb Metal Play Mobil csomag segítségével.
A Metal Play Mobil kisautóknak és a Hobbycars kisautóknak a gyártója megegyezett, ezt majd a ma bemutatásra kerülő csomagon is láthatjátok. A gyártás valószínűleg Fóton zajlott, amire abból lehet következtetni, hogy az akkori szövevényes viszonyok között a gyártóra utaló egyetlen biztos pontnak Fót számított.
A készítők között szerepelt Koncsik Pálné 2151 Fót Komszomol u 23 később Rév u. 27 és Szadlis Henrik 2151 Fót Komszomol u 23 is.

Minőségben a Metal Play Mobil játékok messze elmaradtak a Metalcar játékokétól, ami a minőségellenőrzés hiányának és a másolatok gyenge minőségének volt köszönhető (sok esetben már az illegális másolatról sikerült csak másolatot készíteniük).
Ennek ellenére ezek a játékok megtalálhatóak voltak a trafikokban, ahol a Metal Play Mobil kisautóit meglehetett vásárolni mindenki számára elérhető áron.

Ez ma szemmel már kicsit furcsának tűnhet, de abban az időszakban különösebben nem számítottak a szerzői jogok és a szellemi tulajdon fogalma. Nagyon hasonlítottunk akkoriban a mai távol-keleti országokra.
A Metal Play Mobilra visszatérve az aprócska gyártó több Hot Wheels, Corgi és Matchbox autót lemásolt. Ennek köszönhetően jutott el sok gyerekhez a 
BMW 3.0 CSL Matchbox, Car Transporter Matchbox, Caravan Matchbox, Chevy Stepside Pickup Corgi, Datsun 126X Matchbox, De Tomaso Pantera Matchbox, Fiat X1/9 Torino Corgi, Fire Chief Car Matchbox, Freeway Gas Tanker Matchbox, Hellraiser Matchbox, Leyland Articulated Tanker Matchbox, Lotus Super 7 S4 Matchbox, Mazda RX7 Matchbox, Mercedes Benz 450SL Matchbox, Hot Wheels Police Corgi, Planet Scout Matchbox, S-2 Bucanner Jet, Swing Wing F-14 Matchbox és a Vauxhal Guildsman Matchbox.

A ma bemutatásra kerülő Twin Pack egy igazi öszvér. Igazából itt látható, hogy volt átfedés a Metal Play Mobil és a Hobbycars gyártói között, ugyanis ebben a csomagban mind a két gyártónak megtalálható egy-egy terméke.
Egy lakókocsis autóról van szó, ami a Caravan nevet kapta. A lakókocsi egyértelműen a Matchbox játékáról lett másolva, míg az autó egy Majorette által készített BMW Turbo másolata.
Az autón a típus ellenére is Toyota felirat olvasható, de ennek nem szabad nagy jelentőséget tulajdonítani. Az autó alján olvasható a HobbyCars Superfast felirat, míg a lakókocsin a Metal Playmobil Caravan felirat található.

A játék még eredeti bliszterben van, így egyértelműen látszik hogy soha senki nem játszott még vele. A vékony átlátszó műanyag már néhány helyen megadta magát, de az autó még így sem esik ki belőle.
A papírra hátlapon olvasható a gyártó, aki Koncsik Pálné Fótról, valamint minden szükséges adat (KERMI szám, rendeltetés, stb...)
A fotózáshoz sem vettem ki az eredeti csomagolásból a játékot, így most be kell érnetek néhány egyszerűbb fotóval.
Természetesen a múzeumban is láthatjátok majd a kisautót hasonló állapotban, de kivenni ott sem szeretném majd a csomagolásából.

Nagyon örülök, hogy egy újabb eredeti csomagolású hazai játékkal gazdagodott a gyűjtemény, amiben így már több kisautó is hasonló állapotban várja, hogy megláthassátok.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1614389914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása