Régi műanyag kisautók
2018. szeptember 17. írta: ToyaHSW

Régi műanyag kisautók

kisautoktrafik1.JPG

Számtalanszor mutattam már nektek különböző kisautókat, amelyeket a hazai piacra készítettek. A mai napon is előkerült néhány hasonló autó, így arra gondoltam ezúttal egyben osztom meg veletek a felhozatalt.
Természetesen ezúttal is több stílus és kor képviselteti magát a fényképeken.
Az autók között vannak modernebbek, kevésbé modernek, kisipariak, de kisvasúthoz készült modellautót is felfedezhettek a képeken.

Haladjunk akkor sorban és kezdjük az alsó sorban balról-jobbra. A legapróbb autó a kék színű személyautó. Természetesen gurul és bár repedt és hiányos, azért felfedezhető rajta, hogy hasonlít egy Volgára. Ez az autó ha jól emlékszem, akkor terepasztalokhoz készült dekorációnak, de mint láthatjátok azért más célokra is lehetett használni.

A következő három autó valószínűleg a hazai kisiparnak köszönhető. Igazából semmi jelzés nincs rajtuk és a típust is csak jó indulattal lehet rámondani, de azért érdekes látványt nyújtanak.
Annyira elnagyolt darabokról van szó, hogy a kerék és a tengely egy műanyagból lett megformázva. A citromsárga kisautó elkészítésénél talán egy Citroen DS jelenhetett meg a játékgyártó szeme előtt.

A felső sor két szélső autója igazi klasszikus darab. Sajnos a gyártójára utaló jelek nincsenek, de ettől függetlenül valószínűleg valamelyik nagyobb hazai maszeknál készülhettek.
Formára és kidolgozásra talán ez a két autó a legrészletesebb, azonban a szélvédőnek csak a hűlt helyét találtam, így magam vágtam ki átlátszó plexiből azokat - bár nem nagyon emlékszem volt-e benne ilyesmi. Mivel a hely megvolt, így nem volt gond a bevágás és még jól is néz ki szerintem.

Az aprócska Jeep egy kicsit eltér az eddig bemutatott autóktól. Talán a legrészletesebben kidolgozott modellel rendelkezik. A formája hasonlít a hasonló autókra, csak a mérete egy kicsit kisebb. Amiért a legrészletesebben kidolgozott kisautónak minősítettem az a lehajtható szélvédőkeret, ami ennek a típusnak a jellegzetessége volt.
Az állapota ennek a kocsinak is szép és még színben is hozza a katonai vonalat.

A felső sorban látható két teherautó valószínűleg nem egy helyen készült. Annyira eltérnek a kocsik anyagban és kidolgozottságban, hogy szinte biztos vagyok benne, hogy más a gyártójuk.
A kisebbik kevésbé részletesen kidolgozott modell, ami ráadásul már egy kicsit meg is fáradt az eltelt évek alatt, míg a nagyobb jóval keményebb műanyagból készült és olyan apróságokra is figyeltek mint a levehető ponyva.

Ezeket az autókat csak érdekességnek mutattam most meg nektek, hogy lássátok mennyi különböző kisautót is lehetett beszerezni a trafikokban.
Ha valamelyik gyártójáról van információtok az nyugodtan osszátok meg velem és a többiekkel hozzászólásban.

Természetesen a múzeumban is láthatjátok sok más trafikos játékkal együtt ezeket a kisautókat is, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5614246105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása