Playmobil 3524 Rally autó
2018. szeptember 06. írta: ToyaHSW

Playmobil 3524 Rally autó

playmobilrally1.JPG

A mai napon ismét egy olyan játékot szeretnék bemutatni nektek, ami nekem is volt gyerekkoromban, de aztán kézen-közön eltűnt és egy hasonló darabot mostanra sikerült szereznem.
Sok más gyűjtőhöz hasonlóan én is úgy kezdtem, hogy a saját gyerekkori játékaimat igyekeztem beszerezni, de ez a tervem egy idő után megváltozott és elmentem abba az irányba, hogy inkább az adott kor játékait igyekszem beszerezni.
Ennek ellenére mindig figyelemmel kísérem az oldalakat és várom hol és mikor tűnik fel egy-egy olyan darab, ami az én gyerekkoromat is szebbé tette.

Így történt ez nem olyan régen a Playmobil 3524-es készlettel is, amit ma bemutatok nektek. A 3524-es készlet egy rally autó volt, amihez számtalan kiegészítés tartozott és az autót magát is több változatban lehetett használni.
Vegyük akkor sorban a részleteket és kezdjünk az autóval.
Gyerekként engem leginkább egy Renault 5-ösre emlékeztetett a játék, de felnőtt fejjel már inkább az MG Metro 6R4-re hasonlít. A szín sárga és a matricázás is korrekt. A kocsin hatalmas Hella, Valvoline és Koni feliratok találhatóak, valamint az elmaradthatatlan Playmobil Rally Team matrica.
A tetőn helyet kapott egy csomagtartó is, ahova játék közben a legszükségesebb dolgokat fel lehetett tenni. A tető amúgy leszerelhető és így is tökéletesen használható a kocsi, ami ennek a műveletnek köszönhetően kap egy hobby kabrió beütést. A kocsiban két ülés kapott helyet, amelyekbe a játékhoz kapott figurákat kellett elhelyezni, A navigátor kezébe még egy itinert is adhatunk.
A két ülés mögött bőven van hely, ide pedig berakhatjuk a játékhoz kapott kiegészítések egy részét.
Az első spoiler szintén leszedhető, de ha úgy tartja kedvünk elég belőle a két ködlámpát kipattintani.
Mivel a kocsi alapból darabokban kapott helyet a dobozban, így ezek a kipattintós, leszerelős műveletek a gyerekek számára sem okoztak nehézséget, hiszen ekkorra már túl voltunk egy összeszerelésen.

A játék mostani kiegészítői csak nyomokban egyeznek meg az eredeti csomaggal. Az eredeti kiegészítések között másik emelő, más háromszög és üzemanyag kanna volt megtalálható.
A szerszámosláda és a szerszámok viszont eredetiek. Sok kiegészítés valószínűleg más játékoktól vándorolt át a Playmobil kisautó mellé, de különösebben nem bánom. Így az autóhoz vannak boják, poroltó, üzemanyagtöltő, emelő, tölcsér, ék és más egyéb apróságok.
Sajnos a jármű antennája és a navigátor CB rádiója valahol elveszett az évek során.

Nagyon örülök, hogy sikerült ezt a gyerekkori kedvencet is bevarázsolni a gyűjteménybe. Mivel öcsém ekkor kapott egy Playmobil 3520-as készletet, remélem arra is sikerül majd ráakadnom valamikor és egymás mellett lesznek a gyerekkori játékaink ismét.
Természetesen sok más játékhoz hasonlóan ezt is láthatjátok majd, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!  

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr814225791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása