KDN Tatra 815 GTC
2018. augusztus 01. írta: ToyaHSW

KDN Tatra 815 GTC

dsc_0015.JPG

A mai napon ismét egy teherautót szeretnék mutatni nektek a gyűjteményből, ami ezúttal is Csehszlovákiából származik.
Ezúttal a KDN gyárából kikerült Tatra 815 GTC-t szeretném bemutatni nektek. Bár Csehszlovákiában az ITES számított a legnagyobb játékgyártónak, mellette a KDN, az Igra, a Smer vagy a Tatrasmalt játékai is nagy népszerűségnek örvendtek.
Persze az akkori iparra annyira jellemzően egy-egy autót számtalan változatban készítettek el, amivel remekül lehetett növelni az eladásokat.

Így történt ez a KDN által 1988-ban gyártott Tatra 815-ös esetében is, amiből készült tűzoltó, dömper, autószállító, mentő, rally, safari, veterán autószállító és a ma bemutatásra kerülő GTC változat is.
A GTC egy igazán érdekesen kidolgozott darabja a sorozatnak. A fülke minden esetben azonosan lett kialakítva, csak a színekben és a felkerülő extrákban voltak eltérések. A felépítmény azonban az egyes típusoknál markánsan eltértek egymástól.
A fülke és a felépítmény is ezüst-kék színkombinációt kapott ezen a típuson. De mi is az a GTC? A GTC jelentése Grand Tourist Caravan. Ez egy Tatrához készült felépítményt takart, ami kiválóan alkalmas volt lakó vagy szervíz célokra is.
A 815 GTC ezen változata 37 hónap alatt 139.860 km megtéve járt be hat kontinens hét fős személyzetével.
Ennek állít emléket ez a játék. A kidolgozás teljesen jól sikerült. Bár az autó fém felsőrésszel és műanyag alvázzal készült, sikerült visszaadni a típus minden részletét.
Még az utolsó reklámok is a helyükön vannak a teherautón, amiről magatok is meggyőződhettek ha a Googleben rákerestek a kocsira.

Nagyon örülök, hogy bekerült a gyűjteménybe ez a játék. Régóta szemeztem már ezzel a teherautóval, de valahogy soha nem került be a gyűjteménybe...eddig!
Most szerencsére itt van és természetesen majd Ti is láthatjátok ezt a Csehszlovákiában gyártott lemezjátékot, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7314156385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása