Régi alvóbaba 2.
2018. július 30. írta: ToyaHSW

Régi alvóbaba 2.

alvobaba2_1.JPG

Néhány napja megmutattam nektek egy alvóbabát, ami N.I.-től került hozzám. Mivel van még baba bőségesen, így folytatom a sort és egy újabb darabot mutatok meg nektek.
Ezúttal is egy hasonló méretű alvóbabára esett a választásom, ami már sokkal inkább kislányosan van felöltöztetve. Mint az előző bejegyzésben említettem a ruházat ezeknél a lányos játékoknál változtatható volt, hiszen a boltokban árultak babaruhákat, sőt ügyes szülők ezeket maguk is elkészítették a gyerekeknek.

Na de térjünk vissza ma bemutatásra kerülő babára. Valószínűleg ez a játék is az NDK-ban készült. A kidolgozása szépnek mondható, bár realisztikusnak semmiképpen sem nevezhető.
A baba hosszú fekete hajat kapott és kék szemet. Az alvó funkció itt is hasonlóan működik. Az álló vagy ülő helyzet elhelyezkedő játéknak nyitva van a szeme, majd ha vízszintesbe kerül a szemhéjak lezáródnak.

A ruházat ahogy említettem ebben az esetben kicsit kislányosabb. A baba fehér blúzt, hozzá egy kék szoknyát és fehér cipőcskét kapott. Természetesen ezek mindegyike könnyedén lecserélhető másik ruhadarabra.
A végtagok mozgathatóak, így az előző babához hasonlóan ezt a játékot is be lehetett állítani, ülő, fekvő, álló vagy éppen valamilyen mozdulatot tevő helyzetbe.
Igazából ehhez egy klasszikus 70-es, 80-as évekből származó babakocsi kellene már csak és máris használható lenne.

A baba nagyon szép állapotban van, a ruhák tiszták, a szem működik. Természetesen a múzeumban ezt a játékot is láthatjátok majd, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4314150001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása