Lányok fontos kelléke - Emlékkönyv
2018. június 27. írta: ToyaHSW

Lányok fontos kelléke - Emlékkönyv

emlekkonyv1.JPG

A lányok az én gyerekkoromban általában emlékkönyvekkel szaladgáltak és minden baráttól elvárták, hogy rajzoljon vagy írjon bele nekik valami szépet és jót.
Persze ez amolyan csajos dolog volt, mi fiúk pedig nagyon sokat gondolkodtunk rajta, hogy milyen titkokat rejthetnek ezek a lakattal lezárt kis könyvecskék.

A könyvecskéket általában a szülők vásárolták és jellemzően lányoknak volt ez nagyon fontos dolog. A lakat is ennek megfelelően kellék volt, hiszen a titkokat meg kellett őrizni.
A könyvek formájuk és mintájuk szerint nagyon sokfélék lehettek. A már többször említett nagyobb játékcsomagban egy szív alakú könyvecskét is találtam, amit gondoltam megmutatok a hölgyeknek, hátha kellemes emlékek jutnak az eszükbe a gyerekkorukból.
A könyvecske elején két barátnő látható és az emlékeim felirat olvasható. Ez utalt arra, hogy kiknek és milyen célból készült ez a füzetecske.
A műanyag borítón lehetett elhelyezni a lakatot, ami ebben az esetben csak azért maradhatott meg, mivel nem kulccsal kellett zárni. Persze felnyitni nem lett volna bonyolult dolog mivel a hátlapon és az előlapon két aprócska műanyag fül volt található, ahova a lakatot kellett zárni.

A szív alakú könyvben természetesen a lapok is szív alakúak volt. Sajnos ezek nagyobbik része hiányzik, így az egykori tartalma mind előttem, mind pedig előttetek titok marad.
Talán ha egyszer úgy alakul, akkor majd vágok néhány 'új' lapot a könyvecskébe és beragasztom azokat, addig azonban ebben az állapotába kerül be a gyűjteménybe.

Mivel még mindig krónikus a hiány a lányos dolgokból, így ennek az aprócska emlékkönyvnek is nagyon örülök.
Természetesen majd láthatjátok a múzeumban, sőt ha úgy tartja kedvetek a lakatot is kinyithatjátok majd rajta, de addig maradnak az általam készített fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr614078287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása