A Lemezárugyár tökéletlen játékai
2018. június 15. írta: ToyaHSW

A Lemezárugyár tökéletlen játékai

Kicsit gondban voltam a bejegyzés címénél, hiszen a Lemezárugyár játékai nagyszerűen sikerültek általában. Sajnos azonban volt néhány olyan darab, ami kihívásokkal küszködött és nem igazán bírta a gyerekektől kapott terhelést vagy a tervezés hibája miatt hamar a polcra kerültek.
Ebben a bejegyzésben az ilyen játékokat szeretném bemutatni nektek. Érdekes, hogy ezek között a játékok között található olyan, ami kisebb vagyonokért cserél manapság gazdát, de ez valószínűleg a kevésbé időtálló kidolgozásnak is köszönhető.
És ne feledjétek ez egy szubjektív lista, ha más a véleményetek vagy esetleg nektek más játékok tűntek időtállónak, akkor nyugodtan írjátok meg kommentben!

gigant.jpg

A Gigant hegyibánya nem maradhat ki egy ilyen listából. Kevés olyan Lemezárugyáras játék van, ami már új korában is veszélyesen gyenge volt.
Ezek közül az egyik a Gigant, aminek legnagyobb problémáját a felhasznált anyagok minősége jelenti.
A játéktábla rendkívül gyenge műanyagból készült és a rugós hajtás bizony komoly hiányosságokkal küszködött.

10309314_lemez1.jpg

Az Autóverseny egy Gigant bányához nagyon sok tekintetben hasonlító játék. Itt is a játék felépítése és az anyaghasználat volt a legnagyobb hiba.
Ebben az esetben is vékony műanyagot használtak a játéktér kialakításához, ami szinte azonnal eltört és maradtak a kevésbé sikeres rugós megoldásnál az autók mozgatásánál, ami már új korában is kihívásokkal küszködött.

595de2a4a3718-helikopter-lemezarugyar-lemezjatekretro-jatek.jpg

A Lendület Helikopter egy igazi klasszikus darab, ami nagyon sok gyereknek szerzett boldog órákat. Persze a játék kidolgozása itt is lehetett volna kicsit erőteljesebb, ugyanis a behajtható lapátok nem igazán bírták a gyerekek igénybevételét.
A lapátok persze itt is műanyagból készültek és szinte a megvásárlás pillanatában borítékolható volt a letörésük.

torpeauto_159_8165.jpg

A Törpeautót sem hagyhatom ki ebből a felsorolásból. Személy szerint nagy kedvencem ez az ötletesen működtethető lemezjáték, de nem megyek el a hibái mellett szótlanul.
Mivel az alkatrészek lemezből készültek azok nagyon könnyen elhajlottak. Egy idő után már a benyomott fej bent maradt és nem jött ki és az autó lényegében nem lendült mozgásba. Rosszabb esetben a kalap tört el, ezt követően pedig szinte reménytelen dolog volt az éles fém hengert benyomni.
Sajnos a szélvédők is elvesztek idővel, így viszonylag kevés az épségben megmaradt eredeti darab.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3414039292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása