Bababútor a 80-as évekből
2018. június 11. írta: ToyaHSW

Bababútor a 80-as évekből

bababutor1.JPG

A bababútorok már a játékgyártás legelejétől jelen vannak a játékok között. Kevés olyan játék van, ami minden korban megtalálta a közönségét, de a lányoknak készült bútorok ezek között vannak.
Természetesen a szocializmusban sem maradtak a lányok bababútorok és babaházak nélkül. A szerencsésebb gyerekek egész házakat rendezhettek be, míg másoknak be kellett érniük néhány bútorral vagy egy lemezkonyhával.

A műanyagok elterjedésével szerencsére már olcsón előállíthatóak voltak ezek a játékok, aminek köszönhetően az áruk is egyre alacsonyabb lett.
A mai bemutatóban egy hevenyészett bababútort mutatok be nektek, ami néhány szekrényből és egy ágyból áll. A 60-as évek hangulatát idéző szekrények közül az egyik polcos, míg a másikban egy fiókos rekesz is helyet kapott. A fiókok kihúzhatóak, de a szoros illesztések miatt ehhez nekem is szükségem volt csavarhúzóra - el tudjátok képzelni, hogy egy gyerek számára ez minimum a köröm letörésével volt egyenlő.
Az ágy egy egyszerű heverő, amivel mindegyikünk találkozott a 60-as, 70-es években. Rácsos kereten kapott helyet a matrac, amit nekem kellett pótolnom szivacsból.
A méretek sem túl nagyok, így csak apróbb babák számára volt megfelelő a fekhely és mérethelyes a szekrény. Az ágy durván 9 cm hosszú és 5 cm széles, míg a szekrény magassága kb. 8 cm.
Ebből már a játékhoz tartozó babák méretére is következtethettek.

Persze a méret nem minden, így valaki egészen biztosan nagyszerűen szórakozott ezekkel a bababútorokkal. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a műanyag készlethez tartozott még asztal és székek is, hiszen azzal lenne kerek egész a bababútor garnitúra.
Sajnos ebből a játékból csak ennyi maradt meg, de mivel krónikus lányos játék hiányban szenvedek az ilyen apróságoknak is nagyon tudok örülni.
Természetesen a múzeumban ezt is láthatjátok majd és talán addigra egy méretben megfelelő babát is sikerül majd begyűjtenem a játékhoz.

Addig azonban jönnek a meglévő darabokról a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5714041994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása