Lemezárugyár Géppisztoly
2018. május 29. írta: ToyaHSW

Lemezárugyár Géppisztoly

jatekgeppisztoly1.JPG

A mai napon ismét egy nagyon régi játékot mutatok be nektek a gyűjteményből. Ezúttal nem hagyjuk el hazánkat, hanem egy Lemezárugyárban készült klasszikussal utazunk vissza az időben.
Ez a játék a minden fiú által ismert és kedvelt Géppisztoly lesz.

A Lemezárugyár profiljában nem kapott igazán komoly szerepet a játékfegyverek gyártása, hiszen a Rakétapisztolyon, a Röppentyű pisztolyon és a ma bemutatásra kerülő elemes Géppisztolyon kívül nem készült fegyver a gyerekeknek.
A játék megjelenésekor még nem dúlt vita, hogy adjunk-e fegyvert a gyerekek kezébe vagy ne, hanem szinte természetes volt, hogy a fiúk ilyen játékokkal is játszanak. Egyszerűen a játékot az igény hívta életre.
Az Elemes Géppisztoly mégis kicsit különleges darabnak számít. Ennek pedig több oka is van. A játék teljesen lemezből készült, nagyon szépen sikerült és ráadásul az elemnek köszönhetően olyan dolgokra is képes volt, ami minden fiút lázba hozott.
Az elemtartó a fegyver tusában kapott helyet, ahova egy 4.5V-os elemet kellett behelyezni. Ezzel már harcképes volt a fegyver, ami a ravasz meghúzása után mind hangot, mind pedig fényt kiadott.
A fény a cső végén található piros műanyag alatt elhelyezett égőnek köszönhetően jelent meg és lényegében olyan volt mint egy aprócska torkolattűz.

A kidolgozás alapvetően igényes volt. A színt nagyon jól eltalálták a gyárban. Az acélkék, világoskék fegyver és a fa mintázatot kapott tus nagyon jól mutatott együtt. Grafikailag kidolgozásra került a tár és a markolatok is, így az aprócska játék tényleg géppisztoly benyomását keltette.
Egy műanyag szíjnak hála még a válunkra is vehettük vagy a nyakunkba is akaszthattuk a fegyvert és a filmekből ellesett mozdulatokkal harcolhattunk egymás ellen.

Mint láthatjátok a hozzám került darab elég kopott már és a rozsda is kikezdte néhány helyen. Szerencsére a szíj megmaradt épségben, azonban az elemtartó fedele annyi társához hasonlóan ennek a játéknak is elveszett.
A működőképességét nem teszteltem, de az a gyanúm felesleges is lenne. Múltidézésre tökéletesen megfelel ebben az állapotában is és majd valamikor szembejön velem egy megfizethető árú működőképes és szép darab is.
A múzeumban természetesen ezt a játékot is láthatjátok majd, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2414011396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.05.30. 07:36:58

Nekem jobb volt :)
Valami német, hogy NDK vagy NSZK, már nem tudom, talán AK formájú, ha volt benne elem, akkor a ravasz meghúzására zakatolni kezdett, a markolatul is szolgáló tár pirosan világított és egy kartonlap, amibe lőszer formájú lyukakat vágtak, mozgott benne le-fel. :)
süti beállítások módosítása