Műanyag állatfigurák
2018. május 03. írta: ToyaHSW

Műanyag állatfigurák

muanyagallatokhun1.JPG

A mai napon tovább haladunk a megvásárolt játékcsomaggal, amiben tényleg nagyon sok érdekes régi játék volt megtalálható. Ezúttal néhány műanyagból készült játékot szeretnék bemutatni nektek, amelyekkel homokozóban és vízben egyaránt nagyon jól lehetett játszani.
Általában a strandokon vagy a strandok közelében található trafikok tömve voltak olyan játékokkal, amelyek a gyerekek számára szórakoztatóvá, a felnőtteknek pedig megnyugtatóvá tették a pihenést.
Ilyenek voltak a műanyagból készült játékok, amelyek közül most néhány fújásos technikával készült darabot mutatok be nektek, amelyeket az köt össze hogy különböző állatokat ábrázolnak.

A hasonló játékokat nagyüzemi szinten a DMSZ gyártotta itthon, de számtalan kisebb vállalkozás foglalkozott hasonló játékok előállításával. A technológiának köszönhetően ezek a játékok jellemzően nem törtek el és évek alatt esetleg horpadásokat vagy nagyon durva esetben repedéseket kaptak maximum.
Hatalmas előnyük volt az olcsóságuk, aminek köszönhetően befért még a lángos és a sör mellé a keretbe a strandolás alatt.

A ma bemutatásra kerülő játék gyártójáról nem igazán van információm, de az egyik játék bizonyos alkatrészeiben hasonlít a DMSZ-nél készült macira, de erről majd később.
A sort az állatfigurákkal kezdem, amelyek között megtalálható a kacsa, a delfin és a nyúl is. Ezek több színben is készültek, a figurák minden esetben viszonylag szépen kidolgozottak és az állatok is felismerhetőek ennek köszönhetően.
Ezen kívül egy hatalmas béka is található a bemutatásra kerülő játékok között, ami leginkább emlékeztet a DMSZ-es játékokra. Az anyag hasonló és a béka szeme a maciéhoz hasonlóan mozog és külön elemként került bepattintásra a műanyag állatkába.
A béka szájánál egy lyuk is található, amin keresztül akár vízzel is megtölthettük a játékot, majd a test megnyomásával lespriccelhettük a testvérünket, barátunkat vagy szüleinket.

Minden játék korrekt állapotban maradt meg, bár a békán már látszik, hogy sűrűn használták az előbb említett funkciót, aminek köszönhetően az egyik szemnél már látható néhány repedés.
Nagyon sokan gyűjtik a hasonló műanyag játékokat. Én igazából nem tartozom közéjük, de mivel a korrajzhoz elengedhetetlenek a hasonló játékok, így igyekszem a lehető legtöbb fajtát beszerezni ezekből a játékokból.
Ráadásul mindegyik játék magyar, így számomra különösen fontos a megmentésük.

Természetesen a múzeumban nagyon sok hasonló játékkal együtt a delfint, a nyuszit, a kacsát és a békát is láthatjátok majd, sőt ha úgy tartja kedvetek kézbe is vehetitek majd azokat.
Addig pedig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5713887024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása