ME-091 Space Tank
2018. március 15. írta: ToyaHSW

ME-091 Space Tank

me091_1.JPG

A mai napon egy nagyon klassz kínai elemes játékkal ismerkedhettek meg a gyűjteményből. Ezúttal az ME-091-es számot és a Space Tank nevet viselő játékot mutatom be nektek.
Nagyon sokszor megosztottam veletek a kínai játékok jelölési rendszerét, ahol az ME az elektromos megoldással hajtott játékokat takarja. Ide tartoznak a távirányítós és a bolygókerekes vagy kitérő játékok is.

Az ME-091-es egy kitalált jármű, ami mint fentebb írtam egy űrtank lenne. A kidolgozása rendkívül érdekes, így mindenképpen érdemes egy bemutatóra.
Bár elsőre ez is csak egy egyszerű bolygókerekes lemezből készült járműnek tűnik, ami a lakásban található tárgyakkal ütközve más irányba folytatja az útját, azonban sokkal összetettebb és érdekesebb ettől a Space Tank.
A működési elvét a játéknak az előző mondatban leírtam, így rátérhetek az apró de érdekes részletekre.

Az ME-091-esben nem emberek ülnek, hanem egy robot kapott helyet az irányító helyen. Ennek a robotnak hengeres teste, félgömb alakú feje és két karja is van. Ezek a karok csatlakoznak a játékból kiálló két karra, ami valószínűleg a tankok irányítását jelzi.
A robot fején piros plexi található, aminek a jelentőségére majd a későbbiekben kitérek majd. A motorháztető szintén kapott egy fehér műanyag borítást, míg a jármű hátsó részén egy fém tolólap (vagy valami hasonló) található.
A felső részen található még a bekapcsolásra szolgáló gomb, valamint egy antenna is. Ez utóbbi általában hiányzik a játékokról, így ezen sem volt meg, így kénytelen voltam egyet gyártani hozzá.
Az alsó részen a kínai játékoknál megszokott elemtartó kapott helyet, ahova két darab 1.5 V-os góliát elemet kell behelyezni.
A lemeztest szépen kidolgozott, a grafika pedig szerintem kifejezetten igényes a sok apró rajzzal, így még percek elteltével is találni érdekes grafikákat a járművön. Érdemes szót ejteni még a hernyótalpakról is, amelyek ezen a játékon is rendesen kidolgozásra kerültek és forognak is a jármű mozgásával együtt.

A bekapcsolás után kezdetét veheti az igazi móka. A jármű természetesen azonnal mozgásba lendül, amivel egy időben a robot feje és a motortér is elkezd világítani. A motortér borítása alatt ráadásul színjátszó futófény található, ami tényleg egyedivé teszi a játékot.
Az ütközésekkor bekövetkezett irányváltásoknál a játék elején található karok elmozdulnak, ami azt az érzést kelti mintha a robotunk irányítaná a járművet.
Természetesen ez is mind a többi bolygókerekes játék viszonylag alacsony élvezeti értékkel bír, de a grafika és a játék fényei mindenért kárpótolhatták a gyerekeket.

Nagyon örülök, hogy bekerült a gyűjteménybe ez a játék is. A megérkezést követően természetesen ez sem működött, de egy kis szerelgetést követően azonnal üzemképes lett a játék.
Mint említettem az antennát pótolnom kellett, de ez volt a legnagyobb hibája az ME-091-esnek.
Természetesen a múzeumban majd megcsodálhatjátok a grafikáját ennek a játéknak is, sőt ki is próbálhatjátok majd, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7013740536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása