Roulette San Remo
2018. február 12. írta: ToyaHSW

Roulette San Remo

srr_1.JPG

Bár számomra, számunkra sokkal inkább ismert a Prefo által gyártott rulett, a szocialista országok közül még Csehszlovákiában is készültek hasonló játékok.
A KDN-nek jutott a feladat, hogy a megfelelő alternatívával előálljon az NDK játék mellé, így született meg a Roulette San Remo.
A mai napon ezt a játékot mutatom be nektek.

Igazából a játék lényegében nem tér a Prefo által gyártott játéktól, hiszen erre a rulett szabályai lehetőséget sem adnak, azonban a körítés és a megoldások mégis egyedivé teszik a KDN játékát.
Ami a leginkább szembeötlik az a csomagolás. A karton nem túlságosan kemény és a színes grafika egy kivágott és átlátszó celofánnal borított részt vesz körbe, ahol a rulettkerék látható. A későbbiekben változott a csomagolás és a zöld sárga grafikát egy éjszakai fényekkel kivilágított kaszinó képe váltotta le (igaz ezzel a megoldással a doboz tartalmába sem láthattunk már bele).
A csomagolást kinyitva azonnal előtűnik maga a játék. A legnagyobb helyet természetesen a rulettkerék foglalja el, ami szépen kidolgozott és két golyó is tartozik hozzá.
Feltekerve a doboz szélen található a PVC-ből készült rulettasztal, egy kartondobozban a zsetonokat találhatjuk, ezen kívül csak a krupié számára hasznos zsetonok összeszedésére szolgáló kis eszközt találhatjuk két részre szedve.

A zsetonok egyszerű kidolgozásúak, a tábla nem rosszabb vagy jobb mint a Prefo játékokban használt és ugyanez mondható el a rulettkerékre is.
A szabályokra nem vesztegetném a szót, hiszen a rulett nem egy bonyolult játék, ráadásul a játékhoz mellékelt használati utasításban pontosan le vannak írva a szabályok és a megnyerhető összegek is.

Mai szemmel már kicsit furcsának tűnhet ez a Tóth Sándortól kapott játék. Ma amikor annyira félünk és féltünk mindenkit a szerencsejátéktól szinte felfoghatatlan, hogy a 70-es, 80-as években egy ilyen játékot bármikor beszerezhettünk a gyerekeknek.
Tapasztalatból mondom, hogy egyáltalán nem volt káros hatással a fejlődésünkre ez a játék sem. Nem lettem szerencsejátékos...sőt.

Ez a játék is hűen tükrözi a kor szellemét és megmutatja milyen is volt a kor játékgyártóinak gondolkodása a gyerekek szórakoztatásával kapcsolatban.
Külön érdekessége a játéknak, hogy az egykori szocialista táboron belül két ennyire hasonló játék készült a szomszédos országokban.

Természetesen a múzeumban majd ezt a játékot is láthatjátok és ha úgy gondoljátok ki is próbálhatjuk majd, de addig következzenek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3413659100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása