ME-679 Dump Truck
2018. január 12. írta: ToyaHSW

ME-679 Dump Truck

me679_1.JPG

Úgy tűnik most egy kicsit elkapott a kínai játék láz, így a mai napon is egy ilyen játékot szeretnék bemutatni nektek. Ezúttal az ME-679 Dump Truckkal ismerkedhettek meg egy kicsit közelebbről.
Mint tudjátok az ME sorozat az elemes játékokat takarja. Nincs ez másképp most sem, hiszen egy bolygókerekes játékról van szó, ami azonban az Anti-Aircraft Tankhoz hasonlóan igazán összetett működésre képes.

Mint az olvashatjátok és a képeken is láthatjátok egy lemezből készült dömperről van szó és mivel bolygókerekes, így a mozgása is a megszokott előre-hátra változó irányú.
Ennél a játéknál is kicsit összetettebb működésre kell felkészülnünk az elemek behelyezése és a bekapcsolás után - 2 db 1.5 V-os góliát elemmel működik ez a játék is.
A bekapcsolást követően az autó elkezdi útját előre, ami egészen addig tart amíg valami tereptárgynak nem ütközik. A haladás közben a lemeztestben található duda néha megszólal, az első fényszórók pedig világítanak.
Az autó néha megszakítja az útját, ekkor a duda elhallgat, a lámpák kialszanak és a kocsi tetején található villogó kezd működni. Ezzel egy időben a dömper lebillenti a rakományát, majd visszacsukja a billencs részt és folytatja az útját.

Még leírva is bonyolultnak hangzik, hát még ha hozzáteszem, hogy szinte minden mechanikus áttétellel van megoldva az autó alvázában. Ez egy komoly mérnöki bravúr, számtalan fogaskerékkel, áttétellel és karokkal fűszerezve.
Néhány szót érdemes ejteni a lemeztestről is. A fülke a kínai játékoknál megszokott bordó-fehér színt kapta számtalan krómozott elemmel kiegészítve. Az utastér is természetesen ki lett dolgozva, az itt található lemez szép litográfiát kapott és extraként egy műanyag kormány is található a fülkében.
A kék alvázra is jellemző az igényes munka. Felfestésre kerültek az üzemanyag tartályok ls a légvezetékek is, szóval igazán szép munkát végeztek a gyárban az ME-679-es készítésekor.

Ez a kocsi sajnos most még nem működik. Az elemtartó fedél alatt apróbb hibák vannak, így a szükséges 3 V nem kerül át a motorra. Valószínűleg az elemtartón kívül máshol is akad még hiba, így át kell majd néznem a játékot.
Azonban már így is érdemes a bemutatásra, hiszen nagyon egyben van a dömper a hibák ellenére is.

Természetesen a múzeumban majd ezt a játékot is láthatjátok és ha sikerül orvosolnom a hibákat, akkor ki is tudjátok majd próbálni.
Addig pedig maradnak a megszokott fényképek...

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6613570125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása