Estetyka Bugatti 1930
2018. január 05. írta: ToyaHSW

Estetyka Bugatti 1930

dsc_0023.JPG

Talán emlékeztek még, hogy néhány napja mutattam be az oldalon egy kék műanyag régi kisautót. Abban a bejegyzésben említettem, hogy legjobb emlékeim szerint egy piros hasonló korból származó autót is kaptunk abban az időben.
Úgy tűnik a memóriám nem hagyott cserben ezúttal, ugyanis a garázsban járva sok nagyon kopott Matchbox kisautó társaságában ott volt a zacskóban a piros műanyag kisautó is.
Igaz már eléggé megviselte az idő, de hát alapból egy műanyag játékról van szó, így komoly csoda hogy egyáltalán túlélte a gyerekkorunkat.

Szerencsére a kék autótól egyszerűbb dolgom volt az azonosítással, mivel ezen az autón típusjelzés és gyártói logó is szerepel az alvázon.
Az E betűből rögtön a Lengyel Estetykára gyanakodtam és ez be is igazolódott.
Az Estetyka adott ki egy régi műanyag autókat tartalmazó sorozatot, aminek az egyik darabja ez a Bugatti volt, ami itt csak a Bugatti 1930 nevet kapta.

A sorozatban olyan autók voltak megtalálhatóak mint a MERCEDES-BENZ Type-S Roadster 1928, a MERCEDES-BENZ 620 K 1928, a HISPANO-SUIZA 1934, a BUGATTI Type 35 és a BUGATTI Type 41 Royale Coupe.
Ezúttal ez utóbbi akadt a kezembe nagy szerencsére.
Ezt a típust természetesen az Estetyka több színben is gyártotta. A piros változaton kívül a kocsi beszerezhető volt még kék és csontfehér színben is.
Az autó természetesen mind a mai napig beszerezhető kiváló állapotban, eredeti dobozzal is. Egy Bugatti 1930-asért átlagosan olyan 20 euró+posta összeget kell leszurkolnotok az Ebay-en.

A gyűjteményben található darabnak inkább érzelmi, mint valós értéke van. A kocsi első lökhárítója törött, a hátsó sárvédőből hiányzik egy darab és a szélvédő is elveszett.
Ennek fényében esetleg néhány száz forintot érhet, de mivel a gyerekkorom része volt a kisautó, így számomra felbecsülhetetlen értéket képvisel.

Sajnos Estetyka autóból nincs igazán sok a gyűjteménybe, de természetesen a Bugatti Type 41 Royale Coupe is látható lesz majd a többi kisautó társaságában.
Addig pedig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr10013552983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása