MIR teherautó
2017. október 25. írta: ToyaHSW

MIR teherautó

1412mir_1.JPG

Már olvashattatok a MIR teherautóról, ami Bulgáriában készült és egy Tonka által gyártott teherautó licencelt változata volt. Persze Bulgáriában más teherautók is készültek MIR név alatt, amelyek közül egy újabbat mutatok be nektek.
Ezúttal egy jóval nagyobb platós teherautót tudok bemutatni nektek, amit a Thold családtól kaptam. A platós teherautó 28 cm hosszú, 11 cm széles és 12 cm magas. A felhasznált anyagok a kor járműveihez hasonlóan itt is lemez és műanyag.
A fülke sárga műanyagból készült, amihez hatalmas átlátszó plexi tartozik, míg a plató viszonylag szépen kidolgozott zöld műanyagból készült. A kerekek átmérője 6 cm és ezek is műanyagból készültek. Az alváz, a fülke belső és az első lökhárító viszont fémből készült.
A lemezből készült alkatrészek gondosan festve vannak és a minták hűen adják vissza egy teherautó részleteit. Olyan apróságokra is figyeltek az alváznál mint a hátsó sárvédők és az üzemanyagtartály. A festett hátsó lámpák és a szintén festett légtartály viszont kicsit vicces látványt nyújt.
A fémből készült első lökhárítón olvasható az 1412 MIR felirat cirill betűkkel kiírva, ebből is gondolom, hogy ez az autó is a MIR sorozat egyik darabja. Az utastérbe elhelyezett lemeztesten pedig az üléseket, a kesztyűtartót és a műszereket láthatjátok felfestve. Szerencsére a kormánykereket elkészítették műanyagból, ami nagyban emeli a kocsi fényét.

Az autóban nincs lendkerék, így egy egyszerű tologatós teherautóról van szó ezúttal, amivel a szobában vagy a szabadban is remekül lehetett játszani.
Szerencsére ezt a játékot valószínűleg a szobában használták, aminek köszönhetően tényleg remek állapotban maradt meg. A lemezből készült részeken nincs rozsda, a grafika is épségben megmaradt.
Az egyetlen hiba az oldalsó ablakból hiányzik egy darab. Mivel 2 mm-es rendkívül rideg plexiből készült ez az elem, így akár természetesnek is tekinthető ez a sérülés.

Hogy mennyire ritka a játék? Fogalmam sincs. Nézegettem az aukciós oldalakat, de még csak hasonlót sem nagyon találtam. Persze lehet, hogy csak én kerestem rosszul és Ti ráakadtok valami hasonlóra - ha így történne, akkor a találatot feltétlenül osszátok meg velem hozzászólásban!

Örülök, hogy bekerült a gyűjteménybe ez a játék is. Nem sokban tér el a 80-as évek NDK-s teherautóitól, de mégis egy kicsit más, egy kicsit különleges.
Természetesen a múzeumban lehetőségetek lesz majd ezt a játékot is kézbe fogni, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4413085886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása