Lendkerekes MF-198 Friction Sedan
2017. május 12. írta: ToyaHSW

Lendkerekes MF-198 Friction Sedan

s-l1600_12.jpg

Elég régen volt már kínai játék, így ideje egy újabbat bemutatnom nektek. Ezúttal a választásom az MF-198-as Sedanra esett.
A lendkerekes kisautó természetesen viszonylag szép kidolgozással és időtálló megoldásokkal készült. Ennek köszönhetően mind a mai napig tökéletesen üzemel és a kopottsága sem annyira veszélyes.

A gyerekeknek szánt autó a 70-es években készült és a Ford Mustang MACH1 Fastback 1972 elég ügyetlen másolata. Persze ez minden kínai játékra jellemző egy kicsit, éppen ezért szeretjük sokan a távol-keleti országból érkezett lemezjátékokat.
Az autó több színben is megvásárolható volt. Készült piros, fehér és türkizkék színben is. Ez utóbbi változat van a gyűjteményben is.

Szerencsére az autó működőképesen került hozzám, így csak egy tisztításra és egy kevés gondos karbantartásra volt szükség. A kocsi belsejében egy aprócska fém lemez is helyet kapott, ami folyamatosan rezonál és ennek köszönhetően az autó a meglökés után magas hangot ad ki. A kínai gyártó gondolom ezzel kívánta a magas fordulatszámon pörgő motor illúzióját kelteni.

Örülök, hogy egy ilyen darab is került a gyűjteménybe. Bár pontosan tudom, hogy az ME, MF sorozatot valószínűleg soha nem tudok kompletté varázsolni, mégis ez a néhány kisautó hű képet ad a szocialista Kína játékairól.
Természetesen mind a mai napig beszerezhető a lendkerekes kisautó. Itthon szerencsés esetben 2-3000 Ft-ért akadhattok egy szép példányra, de az Ebay-en is találhattok eredeti dobozos változatot 12-15.000 Ft-os áron.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2112501549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása