Alfa Sport Tollasladba
2016. november 07. írta: ToyaHSW

Alfa Sport Tollasladba

tollas9.JPG

Igazából egy szabadtéri játékot bemutató bejegyzésnek nyáron kellene megjelennie, de most valahogy úgy alakult, hogy ebben a hideg időben tudom bemutatni nektek a 70-es évek közepén készült Alfa Sport Feder Ballspiel játékát, amit mi inkább tollaslabda néven ismerünk.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem igényel különösebb magyarázatot a játék, mivel mind a mai napig hasonló sporteszközöket tudtok leemelni a boltok polcairól.

Ez a sporteszköz a német feliratokból következtetve az NDK-ban készült. Mivel saját játékról van szó, így az első emlékeim között is szerepel, így valamikor a 70-es évek első felében készülhetett.
Mindig nagy becsben volt tartva, talán ennek is köszönhető, hogy az eredeti zacskójában van mind a mai napig. Természetesen se újra húrozva, se újra lakkozva nem volt és a nyelet borító műanyag is az eredeti még.

A labdák is legalább 30 évesek, de emlékszem próbáltuk valódi tollból készült tollaslabdával is, de ez az idők során elkopott sajnos.
Nagyon különleges része a gyűjteménynek, amihez személyes élmények és emlékek is kötnek.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5711940223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása