Asztalitenisz készletek
2016. június 30. írta: ToyaHSW

Asztalitenisz készletek

pingpong3.JPG

Cságoly Tamástól kaptam a most bemutatásra kerülő játékot, amit a saját gyűjteményem egy darabjával egészítettem ki.
A sport az életünk része volt gyerekként és erre a játékgyártók is felkészültek. Mindegy volt nekünk, hogy szabadtéren vagy teremben, mi mindig csak rúgtuk vagy ütöttük a labdát, a lányok pedig bőszen pörgették a hullahopp karikát.

A foci mellett fontos szerep jutott a ping pongnak is, amihez szinte minden játszótéren rendelkezésre állt egy-egy betonból készült asztal.
Természetesen rendelkezésre állt néhány helyen rendes asztal is, így csak a készletünkre volt szükség, amit felszerelve máris forgózhattunk vagy játszhattunk egymás ellen.

A Tamástól kapott készletek közül a Vietnamban készült Hánoi két ütőt tartalmaz, míg a komolyabb lengyel Bielsko készletben az ütőkön kívül a háló is megtalálható.
Természetesen mind a kettő sportjátékot eredeti dobozában kaptam meg, amelyeket csak egy-két helyen kellett javítani. A készlethez hozzácsaptam én is a nekem megmaradt három ütőt, amelyek már nem a pöttyös kemény gumis, hanem a sima gumis szivacsos megoldással készültek.

Így azt hiszem tökéletes korrajzot ad a készlet a 70-es évek végéről és a 80-as évek elejéről, amikor a Toronyház alagsorában a Stiga asztal körül forgóztunk.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr388857446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása