Trafikos apróságok
2018. március 29. írta: ToyaHSW

Trafikos apróságok

trafik1.JPG

A mai napon fejezem be elvileg a Bress Andrástól kapott játékok bemutatóját, amiben ezúttal is trafikos játékok lesznek a középpontban.
Az autókat és a katonákat már kiveséztem nektek, de természetesen a trafikokban számtalan egyéb apróságot is megvásárolhattunk magunknak vagy könyöröghettünk ki a szüleinktől, nagyszüleinktől.

A ma bemutatásra kerülő apróságok is ebbe a filléres kategóriába tartoznak. Nagyon kevés pénzért lehetett ilyen játékokkal boldoggá tenni a gyerekeket néhány percre. Természetesen ezek a játékok is minden esetben műanyagból készültek és az áruk valamint a tartósságuk is ennek megfelelő volt.
Elsőként a mai napon a kakas alakú sípot szeretném bemutatni nektek. Ez nagyon erőteljesen emlékeztet a vásárokban mind a mai napig árult kakas formájú nyalókára. Természetesen alul a levegő távozására szolgáló nyílások lettek kialakítva a játékon, míg felül egy síp található. Készült több színvariációban is, Andrástól rögtön három különböző színű játékot is kaptam.
A hangja elég észvesztő, így játszi könnyedséggel lehetett ezzel a játékkal az őrületbe kergetni a felnőtteket.

A másik ilyen klasszikus játék amit a végére tartogattam nektek az a játékóra. Ne feledjétek, hogy a játékórák abban a korban élték reneszánszukat, amikor még a valódi karórákért nem filléreket kellett fizetni.
Ekkor egy-egy gyerek esetleg az iskolába lépéskor kapott egy olcsóbb darabot, de addig a játékórával kellett beérnünk. Ezek a játékok is műanyagból készültek és több változatban is gyártották.
Volt belőlük tekerhető mutatós, valódi számlapos, de egyszerű levonós számlappal és mutatókkal ellátott változat is.

Gondolom sokan emlékeztek ezekre az apró játékokra, amelyeket a múzeumban majd természetesen meg is nézhettek, de addig jönnek a szokásos fényképek. 

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7213789150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása